Pabriks piedalīsies diskusijā par transatlantisko atturēšanas politiku

Nozares politika
Sargs.lv
bilde
Foto: Foto: Irēna Persidska/Sauszemes spēku mehanizētā brigāde

Rīt, 27. oktobrī, aizsardzības ministrs Artis Pabriks piedalīsies ASV Vācijas Māršala fonda (the German Marshall Fund of the United States) tiešsaistes diskusijā par Eiropas un ASV atturēšanas politiku.

Kopā ar A.Pabriku diskusijā piedalīsies ASV domnīcas “Maratona iniciatīva” “The Marathon Initiative” dibinātājs Elbridžs Kolbijs (Elbridge Colby), Vācijas Ārlietu padomes eksperts, atvaļinātais ģenerālleitnants Heinrihs Brauss (Heinrich Brauss), kā arī Hamburgas Universitātes Miera pētniecības un drošības politikas institūta vecākā pētniece Barbara Kunca (Barbara Kunz).

Sarunas laikā plānots apspriest  transatlantisko sadarbību, ASV paziņojuma par  karavīru skaita samazināšanu Vācijā ietekmi uz atturēšanu un NATO militāro stāju, kā arī iespējamo ASV klātbūtnes palielināšanu Baltijas valstīs. Tāpat eksperti runās par Vācijas un Francijas lomu NATO un Eiropas Savienības aizsardzībā.

ASV Vācijas Māršala fonds ir 1972. gadā ASV dibināta domnīca, kas specializējas transatlantiskajos jautājumos un demokrātijas stiprināšanā.

Dalies ar šo ziņu