Amatpersonas: Jāturpina uzlabot Rīgas pilsētas Civilās aizsardzības plāns

Nozares politika
LETA
1. brigāde
Foto: Foto: Zemessardzes 1. Rīgas brigādes arhīvs

Jāturpina uzlabot Rīgas pilsētas Civilās aizsardzības plāns, tā šodien pēc Civilās aizsardzības komisijas sēdes preses konferencē atzina iesaistītās amatpersonas un Rīgas mēra amata kandidāts Mārtiņš Staķis. Tikmēr Rīgas pilsētas pašvaldības pagaidu administrācijas vadītājs Edvīns Balševics norādīja, ka visvairāk jāuzlabo savstarpējā komunikācija starp visām iesaistītajām institūcijām, tai skaitā arī Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem.

Krīzes situācijās viena no svarīgākajām lietām ir komunikācija starp iestādēm un institūcijām, lai sadarbība notiktu pietiekami raiti un operatīvi. "Šādās situācijās vissvarīgākais mums ir laiks un operatīva rīcība," teica Balševics.

Arī Zemessardzes 1. Rīgas brigādes komandieris pulkvežleitnants Aivars Krjukovs atzina, ka mūsdienās arī bruņotie spēki nevar apgalvot, ka ir pilnībā gatavi visām situācijām. 

"Mēs izmantojam jaunās tehnoloģijas, apgūstam jaunas ekipējuma lietas, bet to dara arī potenciālie pretinieki. Tāpēc mēs nekad nevaram teikt, ka būsim pilnībā gatavi. Taču mēs mācāmies katru dienu, lai būtu pārliecināti, ka varam savstarpēji sadarboties," teica Krjukovs.

Savukārt Staķis norādīja, ka Zemessardze un bruņotie spēki pilda savus uzdevumus. Šajās mācībās viņu uzdevums ir apstādināt pretinieku. Tajā pašā laikā Rīgai ir daudz citu uzdevumu.

"Mēs varam palikt bez ūdens, bez elektrības, bez apkures. Uz ielām var būt haoss un mums būs jāveic savi uzdevumi, lai ar šīm situācijām tiktu galā," teica Staķis, norādot, ka šie jautājumi tika izrunāti šodien Civilās aizsardzības komisijas sēdē. 

    Komisijas sēdē panākta vienošanās, ka Rīgas pilsētas Civilās aizsardzības plāns tiks uzlabots un papildināts. Turklāt tā uzlabošanai savu palīdzību piedāvājusi Zemessardze.

    Kā ziņots, šodien Rātsnamā notika Civilās aizsardzības komisijas sēde, lai diskutētu par Rīgas pilsētas gatavību civilo krīžu situācijām, lemtu par nākotnes uzdevumiem saistībā ar civilās aizsardzības sistēmas pilnveidošanu, kā arī pārrunātu militāro mācību cikla "Namejs 2020" norisi.

    Dalies ar šo ziņu