Vērtēs grozījumus, kas ļaus karavīriem sociālās rehabilitācijas pakalpojumus saņemt ar ģimenēm

Nozares politika
LETA
ģimenes
Foto: Foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija

Saeima šodien nolēma nodot izvērtēšanai komisijās grozījumus Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā, kas karavīriem pēc atgriešanās no starptautiskās operācijas paredz sociālās rehabilitācijas pakalpojumus nodrošināt kopā ar ģimeni.

Ar grozījumiem Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā tiks nodrošināta iespēja saņemt sociālās rehabilitācijas pakalpojumus karavīriem un zemessargiem kopā ar laulātajiem un viņu ģimenes nepilngadīgajiem bērniem.

Nacionālo bruņoto spēku karavīru desmit dienu rehabilitācija pēc dalības starptautiskajās operācijās notiek ar Sociālās integrācijas valsts aģentūras atbalstu Aizsardzības ministrijai piešķirto valsts budžeta līdzekļu apmēros.

Pēc atgriešanās no starptautiskās operācijas sociālās rehabilitācijas mērķis ir karavīru vai zemessargu sociālā statusa atgriešana un iekļaušanās sabiedrībā. Sociālās rehabilitācijas ilgums ir desmit dienas, karavīrs uz to tiek nosūtīts trīs mēnešu laikā pēc atgriešanās no starptautiskās operācijas, tādējādi šo desmit dienu laikā karavīram nav iespējas būt kopā ar savu laulāto un bērniem.

Veicot karavīru aptauju, 83% no karavīriem uzskata, ka sociālā rehabilitācija pēc atgriešanās no starptautiskās operācijas ir nepieciešama kopā ar ģimenes locekļiem.

Grozījumi nodoti Saeimas Sociālo un darba lietu komisijai.

Dalies ar šo ziņu