Pabriks piedalīsies Minhenes drošības konferencē

Nozares politika
Sargs.lv
Minhenes drošības konference
Foto: Publicitātes foto

No 14. līdz 16. februārim aizsardzības ministrs Artis Pabriks piedalīsies 56. Minhenes drošības konferencē. Tās galvenie sarunu temati būs Rietumvalstu savstarpējās sadarbības nozīmīgums šī brīža globālās drošības kontekstā, situācija Lībijā un Persijas līcī, klimata pārmaiņu ietekme, kā arī tirdzniecības un tehnoloģiju attīstības loma starptautiskajā drošībā.

Konferences laikā A. Pabrikam plānotas vairākas tikšanās, tostarp ar Gruzijas aizsardzības ministru Irakliju Garibašvili (Irakli Garibashvili), lai apspriestu abu valstu politisko un praktisko sadarbību aizsardzības jomā, īpaši NATO atbalsta programmas Gruzijas bruņoto spēku reformām ietvaros. 

Tāpat A. Pabriks tiksies ar Zviedrijas aizsardzības ministru Pēteru Hultkvistu (Peter Hultqvist), lai pārrunātu sadarbību Ziemeļvalstu un Baltijas formātā, abu valstu aizsardzības jomas aktualitātes, savstarpējo sadarbību, kā arī sadarbību NATO un Eiropas Savienības ietvaros.

Konferences laikā aizsardzības ministrs A. Pabriks piedalīsies Vācijas organizētajā “Town Hall” diskusijā kopā ar Igaunijas aizsardzības ministru Jiri Luiku (Jüri Luik) un Lietuvas aizsardzības ministru Raimundu Karobli (Raimundas Karoblis), kā arī uzrunās klātesošos “Hudson” institūta darba brokastīs “European Commitment to Future Defence Capabilities”.

Ikgadējā Minhenes drošības konferencē tiekas valstu un valdību vadītāji, aizsardzības un ārlietu ministri, kā arī viedokļu līderi un speciālisti, lai runātu par iespējām konfliktu risināšanā, par sadarbību un starptautiskā dialoga veicināšanu, kā arī par esošajiem un gaidāmajiem drošības izaicinājumiem.

Dalies ar šo ziņu