Pabriks: Rudbāržos Kadetu skola durvis varētu vērt 2021. gadā

Nozares politika
Sargs.lv
Kadeti
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Jau tuvāko divu gadu laikā netālu no Skrundas Rudbāržu muižā durvis vērs Nacionālo bruņoto spēku Kadetu skola, kuru beidzot jaunieši uzreiz varēs iegūt instruktoru pakāpes un doties studēt Nacionālajā aizsardzības akadēmijā, tā portālam “Sargs.lv” pavēstīja aizsardzības ministrs Artis Pabriks.

Viņš sacīja, ka Rudbāržu muiža jaunās Kadetu skolas vajadzībām izvēlēta vairāku apstākļu dēļ. Pirmkārt, tā saistās ar vēsturisko aspektu – no šejienes pirmajā veiksmīgajā uzbrukumā Neatkarības karā devās pulkvedis Oskars Kalpaks. Otrkārt, netālu no skolas ir poligons, kas noderēs mācībās. Treškārt, šādas mācību vietas jāveido reģionos, lai Nacionālie bruņotie spēki decentralizētu savu infrastruktūru

“Mēs runājam par vidusskolas jauniešiem. Viņi, pabeidzot šo skolu, uzreiz varētu stāties Nacionālās aizsardzības akadēmijas otrajā kursā. Viņi būs sagatavoti jau instruktora līmenī. Tas ir nepieciešamais potenciāls tālākai izglītībai arī starptautiskā līmenī. “
Pabriks
Aizsardzības ministrs
Artis Pabriks

Ministrs arī piebilda, ka pašlaik tiekot meklēti arī starptautiski partneri, kurus iesaistīt Kadetu skolas projektā.

Tāpat skolā plānots pievērst būtisku uzmanību eksakto zinātņu apmācībai. “Latvijā trūkst jauniešu, kuriem ir labas eksakto zinātņu prasmes. Savukārt Nacionālajos bruņotajos spēkos mums arvien vairāk ienāk modernās tehnoloģijas, tāpēc vajag cilvēkus, kuri ar tām prot darboties. Es domāju, ka tas ir plaša mēroga projekts, kas sabiedrībai dos būtisku labumu,” pauda ministrs.

Pēc A. Pabrika teiktā – šobrīd Aizsardzības ministrija Kadetu skolu plāno atvērt 2021. gada rudenī. Šos plānus apmēram par gadu varētu mainīt vienīgi skolai domāto telpu renovācijas aizkavēšanās.

Dalies ar šo ziņu