Latvijas aizsardzības budžets pirmo reizi sasniedz 2% no iekšzemes kopprodukta

Nozares politika
Sargs.lv
7C5959BD04DF4206A4DDD3B27BDF9363.jpg

Aizsardzības ministrija informē, ka Saeimas apstiprinātais Latvijas aizsardzības budžets pirmo reizi sasniegs 2% no iekšzemes kopprodukta, izpildot NATO ieteikumu dalībvalstīm atvēlēt vismaz divus procentus aizsardzības izdevumiem.

Latvijas aizsardzības budžets pirmo reizi sasniedz 2% no iekšzemes kopprodukta

Latvija kļūs par vienu no nedaudzajām NATO dalībvalstīm, kas sasniegušas 2% no iekšzemes kopprodukta valsts aizsardzībai, pievienojieties sešām NATO dalībvalstīm - ASV, Grieķijai, Igaunijai, Lielbritānijai, Rumānijai, Polijai -, kas šo robežu bija sasniegušas līdz 2017. gadam.

Spēju attīstības projekti, kam 2018. gadā atvēlēts lielākais finansējums, ir infrastruktūras attīstība, gaisa telpas novērošana un pretgaisa aizsardzības spējas, Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes mehanizācijas projekts, kā arī Nacionālo bruņoto spēku, tostarp Zemessardzes, kaujas un reaģēšanas spēju attīstība.

2016. gadā aizsardzības nozares budžetu veidoja 1,4% no iekšzemes kopprodukta, bet šogad – 1,7%. 2018. gadam apstiprināto aizsardzības nozares budžeta palielinājumu līdz 2% iekšzemes kopprodukta Latvija ir apņēmusies saglabāt arī turpmākajos gados.

 

Dalies ar šo ziņu