Valsts aizsardzības dienesta karavīrs saņēmis CVR(T) vadīšanas un apkopes kursa labākā apmācāmā piemiņas monētu "EXCELLENS"

NBS
Sargs.lv
Valsts aizsardzības dienesta karavīrs Lauris Logins
Foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija

Pagājušā gada 15. decembrī noslēdzās piecu nedēļu ilgais CVR(T) jeb kaujas izlūkošanas kāpurķēžu tehnikas vadīšanas un apkopes kurss. Kopumā apmācībās piedalījās 30 karavīri gan no profesionālā dienesta, gan valsts aizsardzības dienesta (VAD). Kursa noslēgumā par labāko kursa audzēkni tika atzīts 1. Mehanizētā kājnieku bataljona VAD karavīrs Lauris Logins, saņemot arī NBS Kaujas atbalsta un nodrošinājuma mācību centra (KANMC) piemiņas monētu “EXCELLENS”.

Portālam “Sargs.lv” VAD karavīrs L. Logins atzina, ka juties salīdzinoši pārsteigts un reizē pagodināts, saņemot šādu novērtējumu no kursa vadītājiem.

“Dienesta sākums likās sarežģīts, bet pamatapmācība visiem ir grūta. Tagad viss ir kārtībā – dienējam un darām visu kopā ar profesionālā dienesta karavīriem. Man ir liels gandarījums, ka varēju būt šī kursa labākais apmācāmais un saņēmu piemiņas monētu. Tāpat es saņēmu ierāmētu mūsu kursa kopbildi, kas ļaus arī pēc dienesta atskatīties pagātnē un atcerēties visas labās atmiņas valsts aizsardzības dienestā,” portālam “Sargs.lv” atzina VAD karavīrs Lauris Logins.
Image
NBS Kaujas atbalsta un nodrošinājuma mācību centra (KANMC) piemiņas monētu “EXCELLENS”
NBS Kaujas atbalsta un nodrošinājuma mācību centra (KANMC) piemiņas monētu “EXCELLENS”. Foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija

Kareivis L. Logins atzīst, ka brīvprātīgi iestājies valsts aizsardzības dienestā, jo pēc vidusskolas nevarēja skaidri izlemt par mācībām augstskolā. Dienestā L. Logins atrodas kopš 1. jūlija un atzīst, ka šajā laikā ir ieguvis daudz un dažādu prasmju. Pašā sākumā gan apmācības šķita grūtas, taču ar laiku tika rasta skaidrība par militāro nozari un tur esošajiem noteikumiem.

“Šajā kursā apmācāmie apguva gan teorētiskās, gan praktiskās zināšanas CVR(T) apkopes un vadīšanas jomā. Pēc šī kursa veiksmīgas pabeigšanas karavīrs ir spējīgs un tiesīgs vadīt konkrēto bruņutehniku. 2017. gadā tika ieviesta piemiņas monēta “EXCELLENS”, lai izceltu labāko kursantu, kurš ir pierādījis sevi gan ar zināšanām, gan praktiskām iemaņām,” portālam “Sargs.lv” atzina KANMC Mehanizācijas mācību daļas vecākais apmācību speciālists seržants Andrejs Kološuks.

Dalies ar šo ziņu