Valdība piešķir NBS personālam papildu tiesības pienākumu izpildē pierobežā

NBS
Sargs.lv
Pretmobilitātes mācības Latgalē
Foto: Kristians Kevrelis/Aizsardzības ministrija

Otrdien, 9. janvārī, Ministru kabinets apstiprināja Aizsardzības ministrijas priekšlikumu noteikt Nacionālo bruņoto spēku personāla tiesības un iesaistes noteikumus pastiprināta robežapsardzības sistēmas darbības režīma pasākumu izpildē, piešķirot NBS personālam papildu pilnvaras transportlīdzekļu un personu pārbaudes veikšanai.

Lai novērstu personu nelikumīgu valsts robežas šķērsošanu un personu uzturēšanos Latvijas Republikas teritorijā, Nacionālie bruņotie spēki pamatotu aizdomu gadījumā varēs apturēt transportlīdzekļus, veikt to apskati, pieprasīt personām personu apliecinošu dokumentus un citu informāciju.

Tāpat Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem būs tiesības aizturēt personu, par kuru pastāv pamatotas aizdomas, ka tā nelikumīgi šķērsojusi valsts robežu vai veikusi personu nelikumīgu pārvietošanu pāri valsts robežai, vai nodrošinājusi iespēju personai nelikumīgi uzturēties Latvijas Republikā.

Jau ziņots, ka kopš 2021. gada jūlija Nacionālie bruņotie spēki sniedz atbalstu Valsts robežsardzei, lai nodrošinātu Latvijas austrumu robežas nostiprināšanas pasākumus un atturētu nelegālo imigrāciju.

Dalies ar šo ziņu