Levits: Aizsardzības akadēmija ir viena no vissvarīgākajām aizsardzības institūcijām Latvijā

NBS
LETA/Sargs.lv
NAA
Foto: Ilmārs Znotiņš/Valsts prezidenta kanceleja

Latvijas Nacionālā aizsardzības akadēmija (NAA) ir viena no vissvarīgākajām aizsardzības institūcijām Latvijā, 13. janvārī apmeklējot izglītības iestādi, uzsvēra Valsts prezidents Egils Levits. Viņš uzsvēra, ka NAA sagatavo jaunos kadetus atbilstoši tam, kādam jābūt karavīram 21. gadsimtā.

"Krievijas izraisītajā karā Ukrainā mēs redzam, cik svarīga ir profesionāla sagatavotība. Mēs ļoti augstu vērtējam savus karavīrus," pauda Valsts prezidents.

Apmeklējuma laikā Levits tikās ar Mācību vadības pavēlniecības komandieri, NAA rektoru pulkvežleitnantu Māri Utinānu un Nacionālo bruņoto spēku komandieri ģenerālleitnantu Leonīdu Kalniņu un pārrunāja NAA darbību.

Valsts prezidents apskatīja pērn atklāto Mācību vadības pavēlniecības Labklājības centra telpas, kas kalpo NAA vajadzībām. Tāpat Levits tikās ar NAA kadetiem un pārrunāja topošo karavīru pieredzi starptautiskajās apmaiņas programmās.

Novērtējot NAA ieguldījumu Latvijas valsts drošības stiprināšanā, Valsts prezidents Levits NAA vadībai pasniedza Valsts prezidenta plaketi.

Valsts prezidenta reprezentācijas priekšmets plakete ir māksliniecisks dārgmetāla izstrādājums ar dārgmetālā atveidotu Valsts prezidenta parakstu.

Valsts prezidenta plaketi pēc savas iniciatīvas piešķir Valsts prezidents fiziskai vai juridiskai personai Valsts prezidenta vizīšu, apmeklējumu un tikšanos laikā, kā arī Valsts prezidentam uzņemot ārvalstu delegācijas vai atsevišķas personas.

Dalies ar šo ziņu