Zemessardzes 4. Kurzemes brigāde nogādā humāno palīdzību novadiem, arī Ukainas kara bēgļiem Latvijā

NBS
Sargs.lv
humānā palīdzība
Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

10. janvārī Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes bataljoni vairākās Latvijas pašvaldībās nogādās Zviedrijas labdarības organizāciju sarūpēto humāno palīdzību, lai sniegtu atbalstu sociāli mazaizsargātajiem iedzīvotājiem –  trūcīgām, maznodrošinātām ģimenēm, senioriem un kara bēgļu ģimenēm no Ukrainas.

Zemessardzes 45. kaujas nodrošinājuma bataljona karavīri un zemessargi nogādās humāno palīdzību, apģērbus un apavus Kuldīgas novada Skrundas sociālajā dienestā un pie ukraiņu ģimenes Skrundā, kā arī uz Saldus novada pašvaldības aģentūras “Sociālais dienests” dienas centriem Ezeres, Kursīšu, Jaunauces, Rubas, Vadakstes pagastos un Rudbāržu pagasta “Valtaiķu” aprūpes namu.

Image
humānā palīdzība
Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Zemessardzes 44. kājnieku bataljona pārstāvji humānās palīdzības kravu nogādās  Liepājā biedrībai “Patvērums ģimenei”, bet Zemessardzes 46. kājnieku bataljona krava nonāks Talsu novada Laucienes pagasta pansionātā “Lauciene” un Virbu pagastā pie ukraiņu ģimenēm. Zemessardzes 51. kājnieku bataljona karavīri un zemessargi humānās palīdzības kravu nogādās Tukuma un Dobeles novada Sociālajiem dienestiem.

Image
humānā palīdzība
Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Sadarbību ar Vācijas un Zviedrijas nevalstiskajām organizācijām koordinē Nacionālo bruņoto spēku vecākais eksperts starptautiskās militāri reliģiskās sadarbības jautājumos Elmārs Pļaviņš, kurš regulāri sadarbojas arī ar Ukrainas armijas atbildīgajām struktūrvienībām, lai sniegtu atbalstu Ukrainas karavīriem un civiliedzīvotājiem.

Dalies ar šo ziņu