Nacionālo bruņoto spēku Valodu skola atzīmēs 20. gadadienu

NBS
Sargs.lv
Valodu skola
Foto: arhīvs/Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Ceturtdien, 5. janvārī, plkst. 14:00 Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijā notiks svinīgs pasākums, atzīmējot Nacionālo bruņoto spēku Valodu skolas 20. gadadienu.

Pasākumā piedalīsies Nacionālo bruņoto spēku Mācību vadības pavēlniecības komandieris pulkvežleitnants Māris Utināns, Nacionālo bruņoto spēku Valodu skolas vadība, kā arī regulāro spēku vienību komandieri, sadarbības partneri un citi aicinātie viesi.

Nacionālo bruņoto spēku Valodu skola tika izveidota 2003. gada 1. janvārī ar mērķi īstenot svešvalodu mācību procesu Nacionālajos bruņotajos spēkos saskaņā ar vienotiem mācību standartiem, programmām un mācību materiāliem, īstenojot NATO sadarbības mērķu prasības. Kopš 2012. gada Nacionālo bruņoto spēku Valodu skolas komandieris ir majors Eldars Bereza.

Nacionālo bruņoto spēku Valodu skola nodrošina svešvalodu apmācību, lai sagatavotu Nacionālo bruņoto spēku personālsastāvu un Aizsardzības ministrijas darbiniekus darbam NATO struktūrās un vienībās, mācībām ārvalstu militārajās izglītības iestādēs, starptautiskās sadarbības projektu īstenošanai un dalībai starptautiskajās misijās atbilstoši NATO un Nacionālo bruņoto spēku noteiktajām prasībām.

20 gadu laikā Nacionālo bruņoto spēku Valodu skola ir izveidojusi veiksmīgu sadarbību ar citu ministriju pakļautības iestādēm, Starptautisko valodu koordinācijas biroju, kā arī sadarbības partneriem no Igaunijas, Lietuvas, Slovēnijas, Slovākijas, Čehijas, Bulgārijas, Ungārijas, Horvātijas.

Dalies ar šo ziņu