Militārās pamatapmācības kursa kursanti dos karavīra zvērestu pie Brīvības pieminekļa

NBS
Sargs.lv
Goda sardze pie Brīvības pieminekļa
Foto: Gatis Dieziņš/ Aizsardzības ministrija

Piektdien, 30. septembrī pie Brīvības pieminekļa Rīgā notiks svinīgā zvēresta došanas ceremonija militāras pamatapmācības kursa kursantiem. Kursantu apmācība notiek Nacionālo bruņoto spēku Štāba bataljona instruktoru pavadībā gan bataljona izvietojumā, gan Rīgas apkaimē.
 

Zvēresta došanas ceremonija ir nozīmīgs notikums katram topošajam karavīram, jo ar to apliecina vēlmi un gatavību aizsargāt Latvijas tautu un valsti, tās neatkarību un drošību kopā ar citām Nacionālo bruņoto spēku vienībām.

Pēc sekmīgi apgūtās militārās pamatapmācības kursa pirmās daļas, kas ilga piecas nedēļas, kursanti turpinās apmācību līdz šā gada novembrim, kuras ietvaros tiks nostiprinātas teorētiskās zināšanas pielietojot tās praktisko uzdevumu izpildē.

Nacionālie bruņotie spēki aicina pieteikties profesionālajam dienestam ne tikai Latvijā, bet arī ārvalstīs dzīvojošos Latvijas pilsoņus. Profesionālais dienests jebkurā no Nacionālo bruņoto spēku vienībām ir stabils darbs ar plašām sociālajām garantijām.

Dienestā uzņem Latvijas pilsoņus un pilsones vecumā no 18 gadiem, kuri atbilst noteiktām veselības stāvokļa, izglītības, profesionālās un fiziskās sagatavotības, valsts valodas zināšanu un citām prasībām. Komplektējot personālu dažādām Nacionālo bruņoto spēku vienībām, tiek rūpīgi izvērtētas arī pretendentu morālās īpašības un psiholoģiskā noturība.

Atgriezties aktīvajā dienestā tiek aicināti arī karavīri, kuri savulaik ir atvaļinājušies rezervē, bet dienesta pakāpei noteiktais maksimālais vecums vēl ļauj slēgt profesionālā dienesta līgumu.

Ar pamatprasībām, pieteikšanās kārtību un atlasi profesionālajā dienestā un studijām Latvijas Nacionālajā aizsardzības akadēmijā var iepazīties Nacionālo bruņoto spēku tīmekļvietnes www.mil.lv sadaļā “Kļūsti karavīrs!”. Savukārt ar Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas piedāvātajām studiju un apmācības programmām var iepazīties tīmekļvietnes www.naa.mil.lv sadaļā “Studijas”.

Informācija par Nacionālo bruņoto spēku Štāba bataljonu aktivitātēm ir pieejama vienības Facebook lapā NBS Štāba bataljons un Instagram kontā @nbs_staba_bataljons.

Dalies ar šo ziņu