Noslēdzas Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes pamatapmācības nometne

NBS
Sargs.lv
Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes pamatapmācības nometnes noslēgums
Foto: Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes pamatapmācības nometnes noslēgums/Foto:Alberts Dinters/ZS 45. kaujas nodrošinājuma bataljons

Svētdien, 24. jūlijā, Kuldīgas novada poligonā “Mežaine” norisinājās Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes zemessargu militārās pamatapmācības nometnes noslēguma ceremonija, kurā piedalījās vairāk nekā 60 zemessargi no visiem Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes bataljoniem – 44., 46., 51. kājnieku, 45. kaujas nodrošinājuma un 52. kaujas atbalsta bataljona. Uz noslēguma ceremoniju aicināti bija nometnes dalībnieku tuvinieki, kuri tika iepazīstināti gan ar ieročiem, gan ekipējumu, kuru zemessargi izmantoja nometnes laikā, kā arī tika rādīti paraugdemonstrējumi.

Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes komandieris pulkvedis Andris Rieksts, sveicot nometnes dalībniekus, izteica atzinību arī jauno zemessargu tuviniekiem par pacietību trīs nedēļu garumā, gaidot savus tuvos cilvēkus mājās.

Trīs nedēļu garumā zemessargi apguva lauka kaujas iemaņas, kaujas šaušanas pamatprincipus, topogrāfiju, pirmo palīdzību, ierindas apmācību, kā arī guva ieskatu psiholoģijā. Zemessargiem bija iespēja uzlabot fizisko sagatavotību un apgūt militārās pamatiemaņas. Apmācības procesu nodrošināja instruktori no Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes štāba un bataljoniem.

Dalies ar šo ziņu