Militārajā poligonā “Mežaine” notiks visaptverošas valsts aizsardzības mācības medniekiem

NBS
Sargs.lv
Mednieku sacensības
Foto: Linda Lejiņa/Latvijas Mednieku savienība

23. un 24. jūlijā Kuldīgas novada militārajā poligonā “Mežaine” notiks Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes organizētās mācības medniekiem, kuri izteikuši vēlmi brīvprātīgi iesaistīties visaptverošā valsts aizsardzībā.

Apmācību dalībnieki tiks iepazīstināti ar mednieku lomu krīzes situācijās un visaptverošas valsts aizsardzības kontekstā, mednieki iepazīsies ar Zemessardzes rīcībā esošajiem ieročiem, kā arī piedalīsies praktiskajos uzdevumos.

“Mums jāturpina darbs pie valsts visaptverošās aizsardzības sistēmas sakārtošanas. Mednieku iesaistei visaptverošās valsts aizsardzības konceptā ir liela nozīme un potenciāls. Latvijā ir ap 25 tūkstošiem mednieku, no kuriem viena daļa jau šodien ir gatavi būt daļa no valsts aizsardzības sistēmas. Mūsu uzdevums ir šos cilvēkus uzrunāt un iepazīstināt ar Zemessardzes uzdevumiem krīzes gadījumā, kā arī identificēt un kopējās diskusijās nonākt līdz gala lēmumam, kur tad mēs, valsts aizsardzības plāna turētāji, redzam mednieku iesaisti ārējās agresijas gadījumā,” pārliecināts ir Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes komandieris pulkvedis Andris Rieksts.

Apmācības notiks, pamatojoties uz 2017. gada 20. decembrī starp Aizsardzības ministriju un Latvijas Mednieku savienību noslēgto Vienošanos par sadarbību un mednieku, kuri ir gatavi brīvprātīgi iesaistīties valsts aizsardzības spēju stiprināšanā, iesūtītajām anketām. Līdzšinējā sadarbība izpaudās dažādu kopīgu pasākumu rīkošanā, piemēram, tālšaušanas pasākumi “Vienoti valstij” Ādažu poligonā, lekcijas par Latvijas dabu un medniecību Jaunsardzes nometnēs un citi. Taču Krievijas iebrukums Ukrainā un tur notiekošais karš lika paskatīties uz šo sadarbību no cita aspekta un veidot sadarbību tieši visaptverošas valsts aizsardzības jomā.

Iedzīvotāju ievērībai!

Mācību laikā Kuldīgas novada poligonā “Mežaine” īpaši paredzētās vietās tiks izmantota mācību un kaujas munīcija. Atgādinām, ka mācību munīcija rada troksni, bet neapdraud cilvēku veselību un dzīvību. Savukārt kaujas munīcija tiks izmantota atbilstoši visām drošības prasībām poligona teritorijā, kur zemessargi apgūs šaušanas prasmes.

Zemessardze aicina iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret aktivitātēm, kas vērstas uz valsts aizsardzības spēju stiprināšanu

Dalies ar šo ziņu