Karavīri un zemessargi Cēsīs mācīsies sniegt pirmo palīdzību cietušajiem

NBS
Sargs.lv
tiek sniegta pirmā palīdzība zemessargam
Foto: Zemessardzes 2. Vidzemes brigāde

No 18. līdz 22. jūlijam Cēsīs, militārajā bāzē “Pipariņi” karavīri un zemessargi apgūs pirmās palīdzības un pirmās paplašinātās palīdzības kursu, kuru organizē Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes Medicīnas rota.

Kursa laikā apmācāmie pilnveidos zināšanas un prasmes, kas nepieciešamas paplašinātās pirmās palīdzības sniegšanā ikdienas situācijās vai arī pildot dienesta pienākumus. Noslēdzot kursu, zemessargi un karavīri pratīs novērtēt cietušā traumu, veikt kaujā cietušo aprūpi, atdzīvināšanu, dzīvībai bīstamas asiņošanas apturēšanu, žņauga lietošanu, ķīmisko vielu izraisītas traumas aprūpi, cietušā pārvietošanu un novietošanu un daudzas citas svarīgas prasmes, kas nepieciešamas, lai cietušais būtu drošībā, līdz tas tiek nodots Neatliekamā medicīniskā palīdzības dienestam vai nogādāts militārajā mobilajā pirmās palīdzības punktā.

Pirmās paplašinātās palīdzības kursu apgūs Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes karavīri un zemessargi, kā arī Zemessardzes Kiberaizsardzības vienības zemessargi, kuriem nav iepriekšējās medicīniskās izglītības un iemaņas. Savukārt kursa instruktori būs Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes karavīri-glābēji un Medicīnas rotas zemessargi, kuri ikdienā strādā civilajās medicīnas iestādēs, piemēram, Vidzemes slimnīcā, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā, dažādās privātpraksēs un citur.

Pēc šī kursa sekmīgas apguves karavīriem un zemessargiem ir iespēja pilnveidoties un apgūt karavīra-glābēja kursu. Kursā tiek apgūtas prasmes palīdzības sniegšanai bīstamās jeb karadarbības zonas un citos dzīvībai kritisko apstākļos. Karavīra-glābēja uzdevums ir nogādāt ievainotos no kaujas lauka līdz drošai zonai un veikt cietušā stabilizāciju, lai pēc tam pārvestu uz slimnīcu vai pagaidu militārās medicīnas aprūpes punktu.

Lai pievienotos Zemessardzes 2.Vidzemes brigādes Medicīnas rotai, interesenti ir aicināti rakstīt uz esizemessargsatmil [dot] lv, zvanīt uz tālruni 26518784 vai personīgi ierasties tuvākajā Zemessardzes bataljonā.

Dalies ar šo ziņu