Zemessardzes 36. kaujas atbalsta bataljons aicina uz Atvērto durvju dienām

NBS
Sargs.lv
Zemessradzes 36.kauajs atbalsta bataljons demonstrē ieročus
Foto: Zemessardzes 36. kaujas atbalsta bataljona arhīvs

26. maijā, no plkst.9.30 līdz 16.00, Lūznavas muižas parkā Zemessardzes 36. kaujas atbalsta bataljons rīkos Atvērto durvju dienu, kurā interesentiem būs iespēja vērot zemessargu zvēresta došanas ceremoniju, piedalīties militarizētās stafetēs, apskatīt Zemessardzes militāro tehniku un ieročus, kā arī baudīt lauka virtuvē gatavotu maltīti.

Jau ceturto reizi Zemessardzes 36. kaujas atbalsta bataljons organizē militarizētās stafetes “Atklāj sevī Latvijas sargu!”. Tajās ierasti aicināti piedalīties Latgales vidusskolu jaunieši. Militarizēto stafešu laikā jauniešiem ir iespēja pavadīt laiku ne vien saturīgi, izzinoši, bet arī lietderīgi. Tās ir sacensības, kur katrā no stacijām skolēniem tiek organizēti dažādi uzdevumi ar militāru ievirzi. Skolēniem būs iespēja iepazīt militāro dienestu, pildot šādus uzdevumus vairākās tematiskās stacijās: šķēršļu trase, medicīna, vēstures fakti, improvizētas granātas mešana, militāro transportlīdzekļu atpazīšana u.c. Lai piedalītos sacensībās, nepieciešams organizēt komandu no astoņiem jauniešiem, kuri vēlas uzzināt kaut ko jaunu, pārbaudīt savu erudīciju un iepazīt militārā dienesta īpatnības.

Paralēli sportiskajam garam, kas valda sacensību laikā, ikvienam interesantam būs iespēja klātienē aplūkot militāros transportlīdzekļus. Tāpat būs iespēja apskatīt tuvāk un iepazīt ieročus, ar kuriem ikdienā pilda dienestu un piedalās mācībās ne vien labi sagatavoti un apmācīti zemessargi, bet arī profesionālā dienesta karavīri.

Savukārt Latgales pilsētu un novadu pašvaldību vadītājus bataljona komandieris pulkvežleitnants Oskars Omuļs aicinās apmeklēt Lūznavas muižas “Kultūras šķūnī”  organizēto informatīvo tikšanos – prezentāciju.

Atvērto durvju dienas pasākumu ietvaros iespējams izmēģināt savus spēkus arī aktivitātēs, kas organizētas, atzīmējot bataljona atjaunošanas 4. gadadienu. Šim notikumam tiks veltīts skrējiens “Noskrien bataljona 4. gadadienu!”. Skrējiena sākums notiks plkst. 9.00 Lūznavas parka teritorijas stāvlaukumā, kur paredzēts trases starts un finišs. Pieveicot trasi četru kilometru garumā, dalībnieki saņems goda medaļu par dalību skrējienā.

Atvērto durvju dienas pasākumu dalībnieki un viesi varēs vērot arī jauno zemessargu zvēresta došanas svinīgo ceremoniju.

Dienas noslēgumā plkst.15.00 plānota dažādu aktivitāšu dalībnieku apbalvošana. Militarizēto stafešu godalgoto vietu ieguvēji saņems kausus un medaļas, citas komandas – veicināšanas balvas.

Pēc labi padarīta darba un rosības svaigā gaisā skolēni tiks aicināti baudīt karavīru lauka virtuvē gatavotu spēka putru un siltu tēju.

Pasākumus 26. maijā aicināts apmeklēt ikviens interesents! Lūznavas muižas parks ir Latgales pērle, kur šajā Atvērto durvju dienā varēs vienlaikus baudīt dabu, mākslu un iepazīt gan Zemessardzes 36. kaujas atbalsta bataljona svinīgo zvēresta došanas mirkli, gan gūt ieskatu militārās ikdienas aktivitātēs.

Dalies ar šo ziņu