AM valdījumā esošajos mežos šopavasar iestādīti 102 tūkstoši jauno koku stādu, visvairāk priežu

NBS
Sargs.lv
meža stādīšana
Foto: Rasa Ziediņa/VAMOIC

2022. gada pavasarī Aizsardzības ministrijas valdījumā esošajos mežos iestādīts 92 tūkstoši jauno priedīšu, 7000 egļu un 3000 melnalkšņu stādu, informē Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centra (VAMOIC) Vides un poligonu pārvaldības departamenta Poligonu un meža pārvaldības nodaļas pārvaldes referente Rasa Ziediņa.

Tāpat kā visiem meža īpašniekiem, arī Aizsardzības ministrijai tās valdījumā esošajos mežos jāievēro meža nozares normatīvajos aktos noteiktās prasības par meža atjaunošanu, un tā tiek veikta katru gadu.

Image
priedes
Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

VAMOIC pārstāve Rasa Ziediņa stāsta, ka šogad stādīšanas darbus paredzēts veikt gan pavasarī, gan rudenī, tiesa gan – nedaudz mazākā apjomā. Pavasara stādīšana šogad notika trīs reģionos, un kopumā tika iestādīti deviņdesmit divi tūkstoši priežu, septiņi tūkstoši egļu un trīs tūkstoši melnalkšņu stādu.  

“Meža stādīšanas darbi mums sakrita ar pirmo dzeguzes kūkošanu. Ticējums saka, ka, to dzirdot, jābūt naudiņai kabatā, lai nākamajā gadā būtu bagātība. Jācer, ka 100 priedītes, ko katrs stādītājs var salikt stādīšanai paredzētajā grozā, ir vērtīgākas vai vismaz līdzvērtīgas tam, ja kabatā būtu kāda eiro monēta,” viņa saka.

Image
priedes
Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Nacionālo bruņoto spēku poligonā “Meža Mackeviči” Latgalē šopavasar tika apstādīti 36 hektāri, Ādažu poligonā – deviņi hektāri, bet poligonā “Lāčusils” vairāk nekā 20 hektāri meža.  Stādot vienmēr tiek ņemti vērā jau dabiski ieaugušie kociņi. “Tas ir sākums, lai nākotnē izaugtu skaists mežs. Turpmāk šajās platībās būs jāveic jaunā meža kopšanas darbi,” pauž VAMOIC Vides un poligonu pārvaldības departamenta Poligonu un meža pārvaldības nodaļas pārvaldes pārstāve Rasa Ziediņa.

Image
priedes
Foto: Rasa Ziediņa/VAMOIC

Dalies ar šo ziņu