Bruņoto spēku komandieris darba vizītē apmeklē Zviedriju

NBS
Sargs.lv
NBS
Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

10. un 11. maijā Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš darba vizītē uzturēsies Zviedrijā, lai ar Zviedrijas aizsardzības nozares vadību apspriestu aktuālos reģionālās un starptautiskās drošības jautājumus, kā arī turpmāko divpusējo sadarbību aizsardzības jomā.

“Latvijas un Zviedrijas bruņotos spēkus jau vēsturiski vieno intensīva divpusējā sadarbība, kas balstīta uz ciešu dialogu un kopīgu vēlmi sekmēt reģionālo drošību,” norāda ģenerālleitnants L. Kalniņš.

Latvijas un Zviedrijas ilglaicīgajai sadarbībai ir būtiska nozīme Latvijas drošības stiprināšanā. Kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas Zviedrija ir sniegusi atbalstu Nacionālo bruņoto spēku materiāltehniskā nodrošinājuma pilnveidē. Tāpat abu valstu bruņotie spēki ir sadarbojušies militārās apmācības, piegādes, loģistikas un vides aizsardzības jomās, kā arī notikusi Latvijas un Zviedrijas Jūras spēku, Gaisa spēku, Sauszemes spēku un Zemessardzes sadarbība. 

Pašlaik Latvija un Zviedrija piedalās dažādās divpusējās un daudzpusējās sadarbības iniciatīvās, piemēram, Ziemeļu grupā, kas ir neformāls sadarbības forums, kurā ietilpst Ziemeļvalstis, Baltijas valstis, Vācija, Polija, Nīderlande un Lielbritānija. Ziemeļu grupas dalībvalstis vieno mērķis attīstīt kopīgus sadarbības projektus aizsardzības jomā.

Dalies ar šo ziņu