Bruņoto spēku komandieris apmeklē Baltijas Aizsardzības koledžu

NBS
Sargs.lv
NBS komanierisd ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš
Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Šodien Tartu, Igaunijā Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš apmeklēs Baltijas Aizsardzības koledžu (BALTDEFCOL), lai studentiem prezentētu Latvijas aizsardzības stratēģijas militāros aspektus un bruņoto spēku lomu tās īstenošanā. 

Darba vizītes laikā Igaunijā ģenerālleitnants L. Kalniņš tiksies ar Latvijas karavīriem, kuri studē Augstāko štāba virsnieku kursā un Apvienotās vadības un štāba virsnieku kursā, lai pārrunātu Nacionālo bruņoto spēku aktualitātes.  

Baltijas Aizsardzības koledžas Augstākās vadības kursa mērķis ir sagatavot virsniekus un civildienesta ierēdņus dienestam un darbam vadošajos amatos operacionālā un stratēģiskā līmeņa drošības un aizsardzības institūcijās, un tas ilgst piecus mēnešus. Savukārt Apvienotās vadības un štāba virsnieku kursa ilgums ir 11 mēneši, un tā mērķis ir sagatavot vecāko virsnieku sastāvu un civildienesta ierēdņus uzdevumu veikšanai operacionālā līmeņa nacionālajos un daudznacionālajos štābos, kā arī drošības un aizsardzības institūcijās. 

Baltijas Aizsardzības koledža ir dibināta 1998. gadā ar mērķi nodrošināt virsnieku un aizsardzības nozarē strādājošo civildienesta ierēdņu apmācību pēc vienotiem NATO mācību metodikas standartiem. Mācību procesu nodrošina eksperti no Baltijas un citām NATO un Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm. Būtiska izglītības procesa sastāvdaļa ir daudznacionālā vide un izpratnes veicināšana par reģionālajiem un globālajiem ģeopolitiskajiem procesiem studentiem no NATO un ES, kā arī NATO partnervalstīm.

Koledžas komandanta amatu rotācijas kārtībā ik pēc trīs gadiem ieņem kāds no Baltijas valstu bruņoto spēku augstākajiem virsniekiem. Pašlaik komandanta pienākumus pilda Igaunijas bruņoto spēku pārstāvis brigādes ģenerālis Ilmars Tamms (Ilmar Tamm), kurš 2020. gada 19. jūnijā nomainīja Latvijas pārstāvi ģenerālmajoru Andi Dilānu.

Dalies ar šo ziņu