Daudzi Latvijas pilsoņi atzīst-Ukrainas notikumu iespaidā iestājušies vai plāno stāties Zemessardzē

NBS
Sargs.lv/LSM.lv
Zemessardze
Foto: srž. Ēriks Kukutis/Aizsardzības ministrija

Pēdējo dienu laikā daudzi Latvijas iedzīvotāji izrādījuši interesi par brīvprātīgo dienestu Zemessardzē. Mikroblogošanas vietnē “Twitter” vairāki atzinuši, ka dienestam pieteikušies tieši šajās dienās vai tūlīt to plāno darīt. Savukārt daži lietotāji, kuri jau ir zemessargi, aicina citus uzdot viņiem interesējošus jautājumus par Zemessardzi, neliedzot padomus un ieteikumus. Kā “Latvijas Radio” atklājis Zemessardzes komandieris brigādes ģenerālis Egils Leščinskis, interese par iestāšanos Zemessardzē pēdējās dienās pieaugusi apmēram sešas reizes.

To, ka cilvēku interese pieaug, apliecināja arī Zemessardzes 1. Rīgas brigādes komandieris pulkvedis, sakot, brigāde saņem arvien vairāk telefona zvanu un arī e-pastu no Latvijas iedzīvotājiem.

Arī Latvijas aizsardzības ministrs Artis Pabriks vietnē “Twitter” rakstīja: “Latvijai nedraud uzbrukums, bet mēs redzam kaimiņu Krievijas agresiju pret ukraiņiem un Kremļa vardarbīgo dabu. Tādēļ aicinu katru Latvijas pilsoni, vīriešus un sievietes, stājieties Zemessardzē! Apgūstiet iemaņas, lai būtu gatavi godam sagaidīt un pārvarēt jebkurus draudus.”

Daudzi “Twitter” lietotāji dalījās, ka Zemessardzē jau iestājušies vai tikai to plāno darīt jau nākamajā nedēļā.

Image

Tāpat lietotāju vidū aktīvi ir jau esošie zemessargi un zemessardzes. Piemēram, Irbe Šmite aicināja cilvēkus sazināties ar viņu personīgi, uzdodot interesējošos jautājumus par šo brīvprātīgo dienestu.

Image

Zemessardze – tā ir iespēja ikvienam Latvijas pilsonim saliedētā komandā ne tikai apgūt militārās pamatiemaņas, bet arī iegūt noderīgas zināšanas un prasmes, kas nepieciešamas, lai krīzes situācijā aizsargātu savu ģimeni un aizstāvētu visu Latviju.

Lai iestātos Zemessardzē, zvani 1811 vai raksti esizemessargs@mil.lv.
Papildu informācija par dienestu Zemessardzē www.zs.mil.lv vai www.esizemessargs.lv

Dalies ar šo ziņu