Caur Zemessardzi Lelde Melece iemācījusies pieņemt jaunus izaicinājumus

NBS
Sargs.lv
Lelde Melece
Foto: Sargs.lv

Jauniešiem ir visdažādākās brīvā laika pavadīšanas iespējas, tomēr daudzi jauni cilvēki labprāt pievienojas Zemessardzei. Tā viņi gūst iespēju brīvprātīgi kalpot savai valstij, rūpējoties par tās drošību un aizsardzību. 

Šo iespēju jau otro gadu izmanto divdesmit gadus jaunā Lelde Melece, kura veido foto un video materiālus Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes 31. kājnieku bataljonam.  Jauniete cer, ka arī nākotnē turpinās darboties tuvējā bataljonā.

Sarunā ar “Sargs.lv” meitene atklāj, ka piedāvājums iesaistīties Zemessardzē bijis negaidīts un izaicinošs. Iepriekš militārā nozare un tās procesi bijuši sveši, bet ar mammas iedrošinājumu un māsas pamudinājumu 2020. gada augustā veiksmīgi apgūts Zemessardzes pamatapmācības kurss. Tagad, kā pati Lelde saka, viņa ir saslimusi ar šo profesiju.

Papildu neskaitāmajām vērtīgajām zināšanām, kas iegūtas mācību procesos Zemessardzē, jaunietes lielākais ieguvums ir – pacietības stiprināšana uzdevumu laikā, piemēram, pildot uzdevumus mācību laikā mežā. Tāpat arī fiziskās formas noturību un jauniegūto mīlestību pret izaicinājumiem viņa uzskata par priekšrocību zemessarga profesijā.

“Cilvēks mīl rutīnu. Izaicinājumi bieži vien liek justies nekomfortabli. Kopš iesaistījos Zemessardzē, ņemu pretī visus dzīves izaicinājumus,” saka zemessargs Lelde Melece.
Image
Zemessargs Lelde Melece militārajās mācībās "Namejs 2021"
Foto: Foto: Zemessardzes 2.Vidzemes brigāde
Lelde Meleces militārajās mācībās "Namejs 2021" / Foto: Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes 31. kājnieku bataljons

Lelde savus uzdevumus realizē fotografējot vai filmējot, tomēr viņa uzskata, ka Zemessardzē katrs uzdevums ir jāveic ar simtprocentīgu atdevi.

“Es novērtēju katru uzdoto uzdevumu, tas ir apliecinājums, ka man uzticas un tā ir iespēja – pierādīt savas spējas,” par dienestu Zemessardzē stāsta L. Melece.

Viņa arī norāda, ka viens no galvenajiem veidiem, kā sabiedrība var uzzināt svarīgāko par Latvijas armijas, Zemessardzes un Jaunsardzes aktivitātēm, ir ar informācijas palīdzību, arī caur attēliem un videomateriāliem. Līdz ar to L. Melece ir pārliecināta, ka sabiedrības informēšana ir būtiskākais pienesums, ko viņa var sniegt, darbojoties Zemessardzē.

Viņasprāt, iesaistīšanās Zemessardzē ikvienam sniedz iespējas iepazīt jaunus cilvēkus ar līdzīgiem uzskatiem. Turklāt dienests Zemessardzē sniedz gan personīgo, gan karjeras izaugsmi. Lelde uzsver – lai arī Zemessardze nav profesionālais militārais dienests jeb armija, tā tomēr sniedz perfektus ieskatus tajā.

“Tas ir brīvprātīgi, terminēti, ar brīvu iespēju izstāties, ja pārdomā, pie tam, Zemessardzē pavadītais laiks tiek kompensēts. Tā ir izcila iespēja jauniešiem – ne tikai stiprināt patriotismu, apgūt dzīvei noderīgas iemaņas un sevi psiholoģiski un fiziski stiprināt, bet arī nopelnīt,” stāsta Lelde Melece.

Dalies ar šo ziņu