Bruņoto spēku komandieris apmeklē Zemessardzes 3. Latgales brigādi un Latvijas–Baltkrievijas robežu

NBS
Sargs.lv
Nacionālo burņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Šodien Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš apmeklēs Zemessardzes 3. Latgales brigādi, lai ar brigādes komandieri pulkvedi Gunāru Vizuli apspriestu spēju attīstības projektu izpildes gaitu un iepazītos ar brigādes gatavību pildīt 2022. gada uzdevumus, kā arī pārrunātu karavīru un zemessargu iesaisti atbalsta sniegšanā Valsts robežsardzei.

Vizītes laikā Nacionālo bruņoto spēku komandieris apmeklēs Zemessardzes 34. kājnieku bataljona štābu Daugavpilī, kā arī Latvijas – Baltkrievijas robežu, lai tiktos ar karavīriem un zemessargiem, kuri jau kopš pērnā gada jūlija iesaistīti atbalsta sniegšanā Valsts robežsardzei, veicot kopīgas patruļas nelegālās imigrācijas atturēšanas pasākumos.

Jau ziņots, ka ik dienas atbalsta sniegšanā Valsts robežsardzei iesaistīti 100 – 150 karavīri un zemessargi, kuri Valsts robežsardzes vadībā pilda uzdevumus uz Eiropas Savienības ārējās robežas. 

Zemessardze ir skaitliski lielākā Nacionālo bruņoto spēku struktūra un valsts aizsardzības pamats. Pārliecība par tautas pašaizsardzības organizācijas nepieciešamību radās 1991. gada barikāžu dienās. Zemessardze – tā ir iespēja ikvienam Latvijas pilsonim saliedētā komandā ne tikai apgūt militārās pamatiemaņas, bet arī iegūt noderīgas zināšanas un prasmes, kas nepieciešamas, lai krīzes situācijā aizsargātu savu ģimeni un aizstāvētu Latviju. Vienlaikus dienests Zemessardzē ir iespēja uzlabot savu vispārējo fizisko sagatavotību, veselību un paplašināt redzesloku, piedaloties militārajās mācībās gan Latvijā, gan ārvalstīs. Plašāka informācija par iestāšanos Zemessardzē pieejama sabiedrības informēšanas kampaņas “Esi drošs, esi zemessargs!” ietvaros īpaši izveidotā vietnē www.esizemessargs.lv un sazinoties pa tālruni 1811.

Dalies ar šo ziņu