Trīs Polijas bruņoto spēku karavīri apbalvoti ar NBS komandiera apbalvojumu “Par nopelniem”

NBS (Papildināts)
Sargs.lv
Foto: Latvijas vēstniecība Polijā
Foto: Foto: Latvijas vēstniecība Polijā

Par ilggadēju ieguldījumu Latvijas gaisa atbalsta kontrolieru (JTAC) programmas attīstībā un JTAC speciālistu apmācībā ar Nacionālo bruņoto spēku komandiera apbalvojumu goda zīmi “Par nopelniem” apbalvoti trīs Polijas bruņoto spēku karavīri.

Pulkvežleitnants Jaroslavs Neffe (Jarosław Neffe), pulkvežleitnants Macejs Komsta (Maciej Komsta) un majors Adams Skubida (Adam Skubida) godpilno apbalvojumu saņēma šī gada 16. novembrī Latvijas vēstniecībā Polijā svinīgā pieņemšanā par godu Latvijas Republikas 103. gadadienai.

“Tas bija patiesi liels gods saņemt šo apbalvojumu. Man tas kalpos kā simbols par ilggadējo sadarbību ar Latvijas bruņotajiem spēkiem visu manu turpmāko dzīvi. Kādu dienu es vairs nenēsāšu karavīra formas tērpu, bet šī medaļa vienmēr būs ar mani,” saka majors A. Skubida.

Viņš gan atzīst – apbalvojums nebija gluži pārsteigums. Sadarbība ar latviešu karavīriem norit jau vairākus gadus, līdz ar to šāda atzinība no vienas puses bija sagaidāma.

Majors A. Skubida ir jauno JTAC speciālistu apmācības kursa vadītājs. Viņš ir atbildīgs par gaisa atbalsta kontrolieru apmācības kursu organizēšanu, kā arī to norisi, kvalitāti un zināšanām, ko saņem jaunie speciālisti, cieši sadarbojoties ar JTAC instruktoriem no dažādām NATO dalībvalstīm, tostarp Latvijas.

“Ar Latvijas karavīriem un JTAC instruktoriem strādāju katru dienu. Esmu cieši iesaistīts viņu apmācības procesā, gan pasniedzot kursus, gan arī kopīgi strādājot poligonā. Tāpat arī apmaināmies ar pieredzi un idejām, lai uzlabotu JTAC apmācību gan Polijā, gan Latvijā, kā arī pieņemu eksāmenus, lai karavīri iegūtu šo gaisa atbalsta kontroliera kvalifikāciju,” stāsta majors, piebilstot, ka nav karavīrs, kurš strādā, lai iegūtu medaļas, bet gan katru dienu labi padarītu savu darbu.

Karavīriem apbalvojumu pasniedza Latvijas vēstnieks Polijā Juris Poikāns, klātesot aizsardzības atašejam pulkvežleitnantam Aivaram Spriedējam.

Dalies ar šo ziņu