Aizsardzības ministrs tiekas ar Nacionālo bruņoto spēku kapelāniem

NBS
Sargs.lv
bilde
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Šodien aizsardzības ministrs Artis Pabriks tikās ar Nacionālo bruņoto spēku kapelāniem, lai pārrunātu karavīru un zemessargu garīgās aprūpes jautājumus, ņemot vērā aktuālos drošības izaicinājumus.

Jau vēstīts, ka Nacionālie bruņotie spēki sniedz atbalstu Valsts robežsardzei, lai nodrošinātu Latvijas austrumu robežas nostiprināšanas pasākumus un atturētu nelegālo imigrāciju uz Latvijas - Baltkrievijas robežas.

“Bruņoto spēku kapelānu uzdevums ir ciešā sadarbībā ar vienību komandieriem sekmēt, lai karavīri un zemessargi, rūpējoties par Latvijas drošību, būtu ne tikai ārēji sagatavoti, bet arī iekšēji stipri. Kapelānu atbalsts var būt ļoti nozīmīgs, stiprinot bruņotos spēkus cīņā ar hibrīdo apdraudējumu, tostarp, iesaistoties situācijas stabilizēšanā uz Latvijas - Baltkrievijas robežas,” tiekoties ar bruņoto spēku kapelāniem, uzsvēra A. Pabriks.

Patlaban Nacionālo bruņoto spēku Kapelānu dienestu veido 16 kapelāni, kas pārstāv Latvijas tradicionālās kristīgās konfesijas un nodrošina garīgo aprūpi Latvijas profesionālā dienesta karavīriem, gan pildot dienesta pienākumus Latvijā, gan atrodoties starptautiskajās operācijās.

Image
Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija
Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Ieskaitot Zemessardzes vienības, kuru kapelāni sniedz garīgo atbalstu zemessargiem, Nacionālajos bruņotajos spēkos kopumā pašlaik kalpo un dien  vairāk nekā 30 kapelānu.

Nacionālo bruņoto spēku Kapelānu dienesta darbu vada virskapelāns, un šo amatu kopš šī gada 12. jūlija ieņem kapteine Estere Tumoviča.

Dalies ar šo ziņu