Latviešu Virsnieku apvienības ceļojošo kausu izcīna Zemessardzes 4.Kurzemes brigādes štāba komanda

NBS
Sargs.lv
Zemessardze
Foto: Foto: Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes arhīvs

25. septembrī poligonā “Mežaine”, Kuldīgas novadā, norisinājās Latviešu Virsnieku apvienības ceļojošā kausa izcīņa, ko Zemessardzes 4. Kurzemes brigāde sadarbībā ar Latviešu Virsnieku apvienību organizēja jau piekto reizi.

Latviešu Virsnieku apvienības ceļojošā kausa izcīņa “Izaicinājums “Mežaine 2021”” šogad poligona teritorijā notika otro reizi. Pasākuma mērķis ir sadarbībā ar brigādes bataljonu zemessargiem un karavīriem uzrunāt un aicināt komandās potenciālos zemessargus, kuri, sacenšoties dažādos pārbaudījumos 13 kontrolpunktos, varēja iepazīties ar Zemessardzes uzdevumiem un ikdienu.

Arī šogad sacensībās piedalījās komandas no Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes štāba un visiem bataljoniem – Liepājas, Kuldīgas, Ventspils, Dobeles un Jelgavas, kopumā 29 komandas. Komandas sastāvā bija trīs cilvēki, viens no tiem – zemessargs vai profesionālā dienesta karavīrs. Divi pārējie komandas biedri ir cilvēki, kuriem ir interese par Zemessardzi, vēlas tuvāk iepazīt zemessarga uzdevumus un iegūt pārliecību, ka arī viņiem dienests Zemessardzē būs pa spēkam.

Image
Zemessardze
Foto: Foto: Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes arhīvs
Foto: Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes arhīvs

Pirmo vietu un Latviešu Virsnieku apvienības ceļojošo kausu sacensībās ieguva Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes štāba komanda “Robainā spalva”. Otro vietu ieguva komanda “Ventspils Ķempelis” no 46. kājnieku bataljona, bet trešo vietu – 45. kaujas nodrošinājuma bataljona komanda “VALIC”.

Šā gada 23. augustā Zemessardzei apritēja 30. gadadiena. Šo gadu laikā Zemessardze ir izveidojusies par skaitliski lielāko Nacionālo bruņoto spēku struktūru un valsts aizsardzības pamatu. Godinot Zemessardzes gadadienu, pasākuma noslēgumā dalībnieki poligonā “Mežaine” iestādīja 30 liepu aleju.

“Jau iesākot Zemessardzes 30. gadadienas svinību gadu, pavasarī poligonā “Mežaine” tika iestādīti desmit ozoli kā latviešu tautas spēka un sīkstuma simbols. Turpinot šo skaisto tradīciju, šodien mēs iestādām 30 liepu aleju – katram Zemessardzes pastāvēšanas gadam pa liepai. Lai tās aug un zaļo brīvai un neatkarīgai Latvijai! Par atbalstu liepu alejas izveidē mēs pateicamies Latviešu Virsnieku apvienībai ar kuru mums izveidojusies ilgstoša pozitīva sadarbība un Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centram, saka Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes komandieris pulkvedis Andris Rieksts.

Image
Zemessardze
Foto: Foto: Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes arhīvs
Foto: Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes arhīvs

“Pasākuma dalībnieki! Jūs esat jaunie Tēvzemes aizstāvji, un tieši Jūs mēs aicinām papildināt Zemessardzes rindas, nākt un apgūt gan militārās prasmes, gan jaunas zināšanas šeit, poligonā “Mežaine”, kur vējā šalks un vienmēr Jūs sagaidīs Jūsu iestādīto liepu aleja. Kļūstiet par zemessargiem, lai pašaizliedzīgi, ar atbildības sajūtu un mīlestību sirdī pret savu ģimeni, savu pilsētu, novadu un savu valsti, mēs kopā, plecu pie pleca, esam tie, kas sargā mūsu Latvijas drošību”, pasākuma dalībniekus uzrunāja pulkvedis A.Rieksts.

Jau iepriekš minēts, ka Zemessardze sadarbojas ar Latviešu Virsnieku apvienību, organizējot pasākumus ar mērķi veicināt patriotismu un sniegt priekšstatu par iespējām ikvienam piedalīties valsts aizsardzībā, tādējādi attīstot pilsonisko apziņas un patriotismu, popularizējot arī veselīgu dzīvesveidu un uzlabojot fizisko formu, kā arī dzīvē un konkrēti valsts aizsardzībā pielietojamu iemaņu apguvi. “Latviešu Virsnieku apvienības ceļojošā kausa” izcīņa ir kļuvusi par tradīciju, ar kuru katru gadu iepazīstas arvien vairāk jauniešu.

Dalies ar šo ziņu