Nacionālo bruņoto spēku Aviācijas bāzē notiks starptautiska Gaisa spēku komandieru tikšanās

NBS
Sargs.lv
Gaisa spēki
Foto: Foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija

23. un 24. septembrī Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Aviācijas bāzē tiksies Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas, Norvēģijas, Somijas un Zviedrijas Gaisa spēku komandieri, lai pārrunātu  turpmāko sadarbību militāro mācību, projektu izstrādes, un militārā ekipējuma ekspluatācijas jomās.  

Vienlaikus  pirmo reizi vizītē Nacionālo bruņoto spēku Aviācijas bāzē ieradīsies  arī šo valstu  Gaisa spēku virsseržanti, lai iepazīstinātu ar savas valsts  Gaisa spēku struktūru, uzdevumiem un ekipējumu, apmeklētu  Nacionālo bruņoto spēku Aviācijas bāzē  dislocētās Gaisa spēku vienības un apskatītu bāzes infrastruktūru.

Gaisa spēku galvenie uzdevumi ir nodrošināt valsts gaisa telpas kontroli un aizsardzību, piedalīties avārijas, ugunsdzēsības un glābšanas darbos un ārkārtējo situāciju izraisīto seku likvidēšanā, cilvēku un dažādu objektu meklēšanas un glābšanas darbos, veikt gaisa transporta uzdevumus, organizēt militārās aviācijas lidojumu drošības pasākumu izstrādi un to izpildi, kā arī saskaņot un kontrolēt militārās aviācijas lidojumus Latvijas Republikas gaisa telpā.

Nacionālo bruņoto spēku Gaisa spēku devīze ir “VISU PAR LATVIJU”!

Dalies ar šo ziņu