Zemessardzes 4.Kurzemes brigāde piedalās “World Cleanup Day”

NBS
Sargs.lv
Poligons "Mežaine"
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes štābs, un brigādes bataljonu komandieri un karavīri “World Cleanup Day” ietvaros izvēlējušies sakopt piemiņas vietu un iestādīt rododendru dārzu Kuldīgas novada poligona “Mežaine” vēsturiskajā vietā, kurā pirms 25 gadiem 1996. gada 24. oktobrī Igaunijas Republikas prezidents Lennarts Meri valsts vizītes laikā Latvijā kopā ar Latvijas Republikas prezidentu Gunti Ulmani uzkalniņā, netālu no bijušā Skrundas lokatora atrašanās vietas, kā brīvības simbolu iestādīja divus dižskābāržus.

"Mēs nedrīkstam aizmirst represīvā režīma laiku Latvijas, Lietuvas un Igaunijas vēsturē. Brīvības atgūšana un valstiskā neatkarība mums deva pavisam citu izpratni par pilsoņu  personisko un politisko brīvību un sniedza citas iespējas arī Baltijas valstu Nacionālo bruņoto spēku un Zemessardzes attīstībai. Tāpēc, godinot šo vēsturisko vietu Kuldīgas novada poligona “Mežaine” teritorijā, nolēmām izveidot rododendru dārzu“ , saka Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes komandieris pulkvedis Andris Rieksts.

Jau iepriekš minēts, ka šogad 18.septembrī “World Cleanup Day ", jeb Pasaules talkas dienas ietvaros, kuras mērķis ir apvienot cilvēkus cīņā ar globālo piesārņojumu un klimata pārmaiņām, Latvija pievienosies ar koku sēšanas un stādīšanas akciju “LAIMES KOKI”.

 Šīs akcijas viens no  mērķiem ir stiprināt Latvijas kā zaļas, ilgtspējīgas un vides jomā atbildīgas valsts starptautisko tēlu.

Dalies ar šo ziņu