Sieviete ar raudošo bērnu jau iepriekš aicināta apiet militāro mācību vietu Rīgā

NBS
Sargs.lv
Namejs

Nacionālie bruņotie spēki ir noskaidrojuši apstākļus saistībā ar militāro mācību "Namejs 2021" norisi Rīgā šajā nedēļas nogalē un izplatītajiem video, kas raisījuši virkni diskusiju publiskajā telpā.

Mācību norises vietā Rīgā dažādos punktos atradās karavīri, kuri informēja sabiedrību par mācību norisi un aicināja izvēlēties citus apiešanas ceļus. Arī sieviete ar bērnu, kura redzama izplatītajā video materiālā, tika uzrunāta un aicināta apiet mācību norises vietu, bet no šī aicinājuma atteicās.

Video redzams brīdis, kad sieviete dodas garām militāro mācību norises vietai, liekot noprast, ka viņa par šīm mācībām nav bijusi informēta.

Tāpat NBS atkārtoti vēlass informēt, ka militārās mācības “Namejs 2021” notiek tikai iepriekš ar pašvaldībām un atbildīgajām iestādēm saskaņotās teritorijās, kā arī par to norisi jau augustā tika informēta sabiedrība.

Aicinām sabiedrību ar izpratni izturēties pret notiekošajām mācībām, lai pēc iespējas labāk sagatavotu karavīrus un zemessargus valsts aizsardzībai dažādās situācijās, jo militāro mācību norisi Latvijas pilsētās plānojam arī turpmāk!

Dalies ar šo ziņu