Kandidātus profesionālajam dienestam piesaistīs arī virtuālais rekrutieris

NBS
Sargs.lv
RAC reklāmplakāts
Foto: Attēls: RAC reklāmplakāts

Bruņoto spēku rekrutieru pulkam pavisam nesen pievienojies jauns kolēģis – virtuālais rekrutieris, "Sargs.lv" uzzināja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Rekrutēšanas un atlases centrā. Iestāde kandidātu ērtībai ieviesusi arī jaunu informatīvā tālruņa numuru.

Esmu virtuālais rekrutieris. Palīdzēšu Tev kļūt par karavīru!

Virtuālais asistents, kuram patlaban dots vārds “Virtuālais rekrutieris”, izveidots kā valsts pārvaldes iestādes tīmekļvietnes virtuālais asistents uz Kultūras informācijas sistēmu centra uzturētās valsts pārvaldes valodu tehnoloģijas platformas “Hugo” bāzes.

Tas kandidātiem palīdzēs iestāties profesionālajā dienestā bruņotajos spēkos, tostarp aizsardzības akadēmijā, atbildot uz biežāk uzdotajiem jautājumiem par dienesta iespējām (vakancēm), noteiktajām prasībām, pietiekšanos un atlasi, kā arī dienesta uzsākšanu, militārās pamatapmācības kursā apgūstot dienestam nepieciešamās prasmes un iemaņas. Asistents sniegs arī nelielu ieskatu karavīru atlīdzības un sociālo garantiju sistēmās.

Asistenta apmācību veica Rekrutēšanas un atlases centra personāls, apkopojot pēdējos trijos gados kandidātu uzdotos jautājumus, kādu bija teju 600, un sagatavojot 89 atbildes. Tajās iekļautas arī saites uz papildu informāciju bruņoto spēku un aizsardzības akadēmijas tīmekļvietnēs, kā arī uz video infografikām un cita veida informāciju. Virtuālā rekrutiera apmācība turpināsies, ņemot vērā jau tajā saņemtos jautājumus, kuri būs palikuši bez atbildēm.

Virtuālais rekrutieris darbojas Rekrutēšanas un atlases centra uzturētajā bruņoto spēku tīmekļvietnes sadaļā “Kļūsti karavīrs!” un pieejams 24/7 režīmā.

 

Esi vecumā no 18 līdz 40 gadiem, zvani uz numuru 1840!

Kandidātu ērtībai izveidotā informatīvā tālruņa numurs 1840 nav izvēlēts nejauši – profesionālajā dienestā pieņem Latvijas pilsoņus vecumā no 18 līdz 40 gadiem.

Zvanītājs uzreiz var saņemt atbildes uz uzdoto jautājumu TOP 6 ar norādi, kur iegūstama papildu informācija, vai izvēlēties sarunu ar operatoru, kas patlaban atbildes sniedz darba dienās no plkst. 09.00 līdz plkst. 17.00.

Kandidāti, īpaši, kuri dzīvo ārvalstīs, var zvanīt arī uz iepriekšējo tālruņa numuru 67137137, jo īsie numuri darbojas tikai Latvijas robežās. 

Rekrutēšanas un atlases centrs ir bruņoto spēku apakšvienība, kura piesaista karavīrus profesionālam dienestam vienībās un studijām aizsardzības akadēmijā, veicot viņu rekrutēšanu un atlasi. No 2020. gada centrs nodrošina arī sabiedrības informēšanu par dienesta iespējām Zemessardzē un rezervistu militāro apmācību.  Tas uztur rekrutēšanas mārketinga zīmola “Kļūsti karavīrs!” “Facebook” lapu, “Instagram” kontu un “YouTube” kanālu. Zīmolam šā gada sākumā apritēja 20 gadi.

Dalies ar šo ziņu