Levits: Kaujas atbalsta un nodrošinājuma mācību centrs stiprinās vienību kaujas spējas

NBS
LETA
Valsts prezidents Egils Levits pasniedz iesvētīto Kaujas atbalsta un nodrošinājuma mācību centra karogu
Foto: Foto: Ilmārs Znotiņš/ Valsts prezidenta kanceleja

Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Mācību vadības pavēlniecības Kaujas atbalsta un nodrošinājuma mācību centra programmas un NBS personāla un ārvalstu karavīru individuālās mācības stiprina Latvijas vienību kaujas spējas, centra iesvētīšanas un pasniegšanas ceremonijā uzsvēra Valsts prezidents Egils Levits.

Valsts pirmā persona norādīja, ka vienība ir nokomplektēta tikai tad, kad tai ir savs karogs, atzīmējot, ka karogiem vienmēr ir bijusi būtiska nozīme latviešu karavīriem. Levits akcentēja, ka īstenotā pieaugušo izglītības programmas un individuālās mācības nozīmē to, ka norit darbs ar vissarežģītākajām un arī visbīstamākajām kaujas specialitātēm.

"Visas šīs specialitātes ir neaizvietojamas, lai stiprinātu mūsu vienību kaujas spējas. Dažas specialitātes - īpaši nesprāgušas munīcijas neitralizēšana - ir ikdienas nepieciešamība mūsu karu postītajā Latvijā, kā arī bīstams uzdevums starptautiskajās misijās, sargājot mūsu un sabiedroto karavīrus," pauda prezidents.

Viņš skaidroja, ka centram ir unikāls karogs ar diviem dibināšanas datumiem - 2002.gadā darbu sāka Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas skola, kas bija pamats 2017.gadā izveidotajam Kaujas atbalsta un nodrošinājuma mācību centram.

LETA jau rakstīja, ka šodien svinīgā ceremonijā tiek pasniegts NBS Mācību vadības pavēlniecības Kaujas atbalsta un nodrošinājuma mācību centra karogs.

Centrs tika veidots, par pamatu izmantojot NBS Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas skolas infrastruktūru, ekipējumu un personālsastāvu, tādējādi centrs ir tiešs Nesprāgušas munīcijas neitralizēšanas skolas uzdevumu un tradīciju pārmantotājs.

Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas skolai tās pastāvēšanas laikā tika izveidota sava simbolika, taču nebija izveidots vienības karogs. Dibinot Kaujas atbalsta un nodrošinājuma mācību centru, tika pieņemts lēmums izstrādāt jaunu simboliku, kā arī veidot vienības karogu. Lai turpinātu pārmantotās tradīcijas, centra simbolikā un jaunizveidotā karoga dizainā iekļauta daļa no Nesprāgušās munīcija neitralizēšanas skolas simbolikas.

Karogu izšuvusi tekstilmāksliniece Ausma Apša.

Karoga labajā pusē attēlota vienības krūšu zīme un pilns mācību centra nosaukums, kā arī norādīts centra dibināšanas datums - 2017.gada 31.augusts. Kreisajā pusē attēlota vēsturiskā Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas skolas kokarde sudraba krāsā, centra devīze, kā arī skolas dibināšanas datums - 2002.gada 1.aprīlis.

Šī karoga puse veidota, lai izteiktu cieņu Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas skolai un karavīriem par sniegto ieguldījumu nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas jomā, kā arī lai godinātu nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas profesijas pārstāvju piemiņu.

Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas skolas kokarde savienojumā ar Kaujas atbalsta un nodrošinājuma mācību centra devīzi simbolizē pārmantotību, uzdevumu un tradīciju turpinājumu.

Kaujas atbalsta un nodrošinājuma mācību centra komandieris ir majors Intars Bērziņš. Savukārt kaujas atbalsta un nodrošinājuma mācību centra devīze ir "Zināšanas un prasme izciliem sasniegumiem".

Dalies ar šo ziņu