Bruņoto spēku komandieris apmeklē Nodrošinājuma pavēlniecību

NBS
Sargs.lv
bilde
Foto: Foto: vsrž. Gatis Indrēvics/Aizsardzības ministrija

Šodien Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš apmeklē Nacionālo bruņoto spēku Nodrošinājuma pavēlniecību, lai iepazītos ar vienības spēju attīstības projektu un uzdevumu izpildes gaitu un pārrunātu ar nodrošinājuma jomu saistītos aktuālos jautājumus.

Nodrošinājuma pavēlniecība izveidota 2001. gada 1. februārī ar mērķi radīt NATO prasībām atbilstošu Nacionālo bruņoto spēku nodrošinājuma sistēmu, centralizējot nodrošinājuma funkciju izpildi, kā arī nodrošinājuma sistēmas, struktūras, darbības un ekipējuma savietojamību ar NATO, liekot uzsvaru uz Latvijas nacionālo resursu ekonomisku un mērķtiecīgu izmantošanu. 

“Ikviena militārā operācija, arī miera laikā, lemta neveiksmei, ja nav atbilstoša nodrošinājuma. Nodrošinājuma pavēlniecībai ir ļoti plašs uzdevumu un pienākumu klāsts, tāpēc vēlos pārliecināties, ka šī visai aizsardzības nozarei tik svarīgā joma funkcionē atbilstoši visaugstākajiem profesionalitātes un ilgtspējības standartiem,” norāda Nacionālo bruņoto spēku komandieris.

Nodrošinājuma pavēlniecības galvenie uzdevumi ir Nacionālo bruņoto spēku vienību nodrošināšana ar uzdevumu izpildei nepieciešamajiem materiāli tehniskajiem līdzekļiem un visa veida pakalpojumiem, tostarp personāla un materiāltehnisko līdzekļu transportēšanu, medicīnisko aprūpi, kā arī materiāltehnisko līdzekļu uzturēšanu un remontu. 

Nodrošinājuma pavēlniecības pakļautībā ir Nodrošinājuma pavēlniecības štābs, trīs Reģionālie nodrošinājuma centri, Autotransporta nodrošinājuma centrs, Medicīnas nodrošinājuma centrs, Apgādes un pakalpojumu centrs, Pārvietošanas koordinācijas centrs, Bruņojuma remonta centrs, Transporta remonta nodrošinājuma centrs un Psihodiagnostikas centrs. 

Nodrošinājuma pavēlniecības devīze ir “Mēs nodrošinām uzvaru”.

Dalies ar šo ziņu