Bruņoto spēku komandieris apmeklēs Zemessardzes 36. kaujas atbalsta bataljonu

NBS
Sargs.lv
NBS komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš
Foto: Foto: vrsrž. Gatis Indrēvics/Aizsardzības ministrija

Ceturtdien 18. februārī, Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš apmeklēs Zemessardzes 3. Latgales brigādes 36. kaujas atbalsta bataljonu, lai ar Zemessardzes komandieri brigādes ģenerāli Egilu Leščinski, Zemessardzes 3. Latgales brigādes komandieri pulkvedi Gunāru Vizuli un bataljona komandieri pulkvežleitnantu Oskaru Omuļu pārrunātu bataljona spēju attīstības projektu un uzdevumu izpildes gaitu, kā arī ar bataljona spēju attīstību saistītos jautājumus.

Nacionālo bruņoto spēku militārā bāze un Latgalē pirmā profesionālā dienesta karavīru apakšvienība Lūznavā tika atklāta 2018. gada 31. maijā, kad NBS  svinīgā ceremonijā pārņēma Lūznavas profesionālās vidusskolas zemes vienības un būves. Zemessardzes 36. kaujas atbalsta bataljons ir profesionālā dienesta karavīru vienība, kura tiek aktīvi komplektēta un rada plašas iespējas Latvijas pilsoņiem apgūt karavīra profesiju ar turpmāko dienesta vietu Lūznavā vai Daugavpilī. 

Zemessardzes 3. Latgales brigāde dibināta 1992. gada 30. jūnijā un ir Latvijas armijas 9. Rēzeknes kājnieku pulka tradīciju pārmantotāja. Kopš 2018. gada janvāra brigādes teritorijā atrodas seši bataljoni – Zemessardzes 32. kājnieku bataljons Rēzeknē, Zemessardzes 34.kājnieku bataljons Daugavpilī, Zemessardzes 35. kājnieku bataljons Preiļos, Zemessardzes 55.kājnieku bataljons Aizkrauklē un Zemessardzes 56. kaujas nodrošinājuma bataljons Jēkabpilī, kā arī Zemessardzes 36. kaujas atbalsta bataljons Lūznavā.

Zemessardze ir lielisks piemērs Latvijas pilsoņu brīvprātīgai iesaistei mūsu valsts aizsardzībā, kas ir visas mūsu sabiedrības kopēja atbildība. Zemessardze – tā ir iespēja ikvienam Latvijas pilsonim saliedētā komandā ne tikai apgūt militārās pamatiemaņas, bet arī iegūt noderīgas zināšanas un prasmes, kas nepieciešamas, lai krīzes situācijā aizsargātu savu ģimeni un aizstāvētu Latviju. Vienlaikus dienests Zemessardzē ir iespēja uzlabot savu vispārējo fizisko sagatavotību, veselību un paplašināt savu redzesloku, piedaloties militārajās mācībās gan Latvijā, gan ārvalstīs.

Zemessardzē nešķiro pēc tautības, izglītības, specialitātes vai pieredzes. Kandidātam ir jābūt Latvijas pilsonim no 18 līdz 55 gadiem ar valsts valodas zināšanām vismaz vidējā (B1) līmenī, bez kriminālās sodāmības, atbilstošu veselības stāvokli un fizisko sagatavotību. Pieteikuma iesniegšanai kandidātam jāsazinās ar dzīves vai studiju vietai tuvāko Zemessardzes vienību, zvanot uz tālruņa numuru 1811, rakstot uz e-pasta adresi esizemessargsatmil [dot] lv () vai personīgi ierodoties vienībā. Uzzini vairāk tīmekļvietnē www.zs.mil.lv

Būt gatavam rītdienai nozīmē visu uzsākt šodien. Esi savas zemes sargs – stājies Zemessardzē!

Dalies ar šo ziņu