Karavīri un zemessargi snieguši atbalstu sabiedrībai

NBS
Sargs.lv
atbalsts
Foto: Foto: srž. Ēriks Kukutis/Aizsardzības ministrija

2020. gadā Nacionālie bruņotie spēki snieguši atbalstu sabiedrībai, vairākkārt veicot pacientu transportēšanu ar helikopteru, sniedzot atbalstu jūrā, palīdzot pazudušu personu meklēšanā un neitralizējot sprādzienbīstamus priekšmetus.

Gaisa spēki šogad piedalījās astoņu slimnieku transportēšanā ar helikopteru, kā arī sniedza palīdzību divu ugunsgrēku dzēšanas darbos un 11 pazudušu personu meklēšanā.

Image
atbalsts
Foto: Foto: srž. Ēriks Kukutis/Aizsardzības ministrija
Foto: srž. Ēriks Kukutis/Aizsardzības ministrija

Jūras spēki gada laikā deviņos kuģa avārijas gadījumos veica palīdzības sniegšanu jūrā, tai skaitā nogādājot krastā kuģošanas līdzekļus, kuriem radušās tehniskas problēmas, kā arī piedalījās deviņpadsmit cilvēku meklēšanas un glābšanas darbos un nodrošinājuši vienu medicīnisko evakuāciju.

Image
atbalsts
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija
Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Butiņģes naftas terminālī notikušās naftas noplūdes gadījumā tika veiktas visas nepieciešamās darbības noplūdušās naftas monitorēšanai un savākšanai, kā arī atdalījušās cauruļvada meklēšanai jūrā. Jūras spēku Mīnu kuģu eskadras Ūdenslīdēju komanda neitralizējusi 42 sprādzienbīstamus priekšmetus, tostarp 22 artilērijas lādiņus, 16 enkurmīnas, trīs torpēdas, vienu grunts mīnu un veikusi 599 iegremdēšanās.

Image
atbalsts
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija
Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Laikā no šā gada 1. janvāra līdz 27. decembrim Zemessardzes Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas vienība neitralizēja 6522 sprādzienbīstamus priekšmetus, tostarp 2764 artilērijas lādiņus, 1852 mīnmetēju lādiņus, 49 raķetes, 44 aviācijas munīcijas vienības, 190 inženieru munīcijas vienības, 923 granātas un vienu jūras munīcijas vienību. Neitralizētas arī 7733  vieglās strēlnieku munīcijas vienības. Vienība devusies uz 1343 izsaukumiem.

Image
atbalsts
Foto: Foto: Aizsardzības ministrija
Foto: Aizsardzības ministrija

Zemessardze aizvadītā gada garumā sniedza atbalstu vairāku pazudušu personu meklēšanā. Tāpat zemessargi iesaistījušies sabiedriskās kārtības nodrošināšanas pasākumos sadarbībā ar civilajām institūcijām un Valsts policiju.

Dalies ar šo ziņu