Studentu bataljona zemessargi akcijai “Dod Pieci!” saziedo 2121 eiro

NBS
Sargs.lv/ Pieci.lv
zemessargi
Foto: Foto: Daniels Joffe

Zemessardzes 1. Rīgas brigādes Studentu bataljona zemessargi “Latvijas Radio 5” stikla studijā nodevuši vairāk nekā 2000 eiro lielu ziedojumu Latvijas sabiedrisko mediju rīkotajam labdarības maratonam “Dod pieci!”, kurā šogad līdzekļi tiek vākti ģimenes vardarbībā cietušo cilvēku atbalstam.

Ziedojumus Rīgā Doma laukumā izveidotajā Latvijas radio stikla studijā kopā ar citiem zemessargiem nogādāja Studentu Bataljona virsseržants štāba virsseržants Mārtiņš Baltais, kurš vienlaikus bija arī ziedojumu vākšanas idejas autors.

Intervijā “Latvijas Radio 5” štāba virsseržants M. Baltais atzina, ka Studentu bataljona zemessargi arī iepriekšējos gados uzmanīgi sekojuši līdzi “Latvijas radio 5” un sabiedrisko mediju rīkotajiem labdarības maratoniem. Zemessargiem kolektīvi piedalīties akcijā  pamudinājuši tās laikā vardarbību piedzīvojušo cilvēku publiskotie stāsti. Tie likuši aizdomāties par šīs problēmas lielajiem apmēriem sabiedrībā.

Image
dod5
Foto: Foto: Daniels Joffe
Foto: Daniels Joffe
“Ņemot vērā, ka maratona tēma bijusi veltīta cīņai pret vardarbību, nav bijis jautājumu par nepieciešamību tajā piedalīties,” saka štāba virsseržants M. Baltais. “Es aicinu aktīvi atbalstīt šo akciju un tad mēs kopā panāksim savu mērķi – palīdzēsim pēc iespējas vairāk cilvēkiem. Tas ļaus daudziem rast izdeju no tiem sarežģījumiem, kādos viņi nonākuši,” turpina štāba virsseržants M. Baltais.

Īsā laikā Studentu bataljona zemessargi brīvprātīgi vardarbībā cietušo cilvēku palīdzībai saziedojuši 2121 eiro. Šie līdzekļi izbērti kopējā “Dod pieci!” ziedojumu kastē.

Image
dod5
Foto: Foto: Daniels Joffe
Foto: Daniels Joffe

Zemessardze ir lielisks piemērs Latvijas pilsoņu brīvprātīgai iesaistei mūsu valsts aizsardzībā, kas ir visas mūsu sabiedrības kopēja atbildība. Zemessardze – tā ir iespēja ikvienam Latvijas pilsonim saliedētā komandā ne tikai apgūt militārās pamatiemaņas, bet arī iegūt noderīgas zināšanas un prasmes, kas nepieciešamas, lai krīzes situācijā aizsargātu savu ģimeni un aizstāvētu Latviju. Vienlaikus dienests Zemessardzē ir iespēja uzlabot savu vispārējo fizisko sagatavotību, veselību un paplašināt savu redzesloku, piedaloties militārajās mācībās gan Latvijā, gan ārvalstīs.

Zemessardzē nešķiro pēc tautības, izglītības, specialitātes vai pieredzes. Kandidātam ir jābūt Latvijas pilsonim no 18 līdz 55 gadiem ar valsts valodas zināšanām vismaz vidējā (B1) līmenī, bez kriminālās sodāmības, atbilstošu veselības stāvokli un fizisko sagatavotību. Pieteikuma iesniegšanai Zemessardzes Studentu bataljonā  kandidātam jāsazinās, zvanot uz tālruņa numuru 26403336, rakstot uz e-pasta adresi vai personīgi ierodoties vienībā. Uzzini vairāk tīmekļvietnē www.zs.mil.lv!

Dalies ar šo ziņu