Saeima uz vēl vienu termiņu NBS komandiera amatā apstiprina ģenerālleitnantu L.Kalniņu

NBS
Sargs.lv/LETA
komandieris
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Saeimas deputātiem ar 85 balsīm balsojot “par”, nevienam nebalsojot “pret” vai neatturoties, šodien par Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieri uz vēl vienu termiņu tika apstiprināts ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš.

Ģenerālleitnants L. Kalniņš NBS komandiera amatu ieņem kopš 2017. gada 27. janvāra, kad viņš bruņoto spēku vadībā stājās, nomainot savu priekšgājēju ģenerālleitnantu Raimondu Graubi.

Debatēs pirms balsojuma aizsardzības ministrs Artis Pabriks norādīja, ka ģenerālleitnants L. Kalniņš sevi pierādījis kā labu komandieri, kura vadībā sekmīgi veiktas NBS reformas, karavīru pārapbruņošana un apgādāšana ar modernu ekipējumu, kā arī veiksmīgi plānota valsts aizsardzība.

Kā norādīja aizsardzības ministrs, ģenerālleitnantam L. Kalniņam nākamajā pilnvaru termiņā būs jāpabeidz reformas, kas saistītas ar NBS loģistikas attīstību, kaujas spēju un Zemessardzes attīstību.

Iepriekš ģenerālleitnants L. Kalniņš ieņēmis NBS Apvienotā štāba priekšnieka, Zemessardzes komandiera un Zemessardzes štāba priekšnieka amatus, kā arī citus vadošus amatus NBS un Zemessardzē. Ģenerālleitnants L. Kalniņš guvis operāciju plānošanas un vadības pieredzi, dienot starptautiskajā operācijā Irākā. Savas dienesta gaitas viņš sācis 1997.gadā Zemessardzes 51.bataljonā.

Saskaņā ar Nacionālo bruņoto spēku likumu Saeima NBS komandieri apstiprina amatā uz četriem gadiem un atbrīvo no amata pēc Valsts prezidenta priekšlikuma. Valsts prezidents Egils Levits rosināja NBS komandiera amatā atkārtoti apstiprināt ģenerālleitnantu L.Kalniņu.

Dalies ar šo ziņu