Aizsardzības komisija atbalsta Kalniņa atkārtotu apstiprināšanu NBS komandiera amatā

NBS
LETA
Komandieris
Foto: Foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas deputāti šodien vienbalsīgi atbalstīja ģenerālleitnanta Leonīda Kalniņa atkārtotu apstiprināšanu Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandiera amatā, aģentūru LETA informēja parlamenta Preses dienestā.

Plānots, ka komisija uz 17.decembra Saeimas sēdi virzīs lēmumprojektu par ģenerālleitnanta Kalniņa atkārtotu apstiprināšanu NBS komandiera amatā ar 2021.gada 27.janvāri, norāda Aizsardzības komisijas priekšsēdētājs Juris Rancāns (JKP).

Kalniņš NBS komandiera pienākumus pilda kopš 2017.gada janvāra. Iepriekš viņš bijis NBS Apvienotā štāba priekšnieks, Zemessardzes komandieris un Zemessardzes štāba priekšnieks, kā arī ieņēmis citus vadošus amatus NBS un Zemessardzē. Kalniņš guvis arī operāciju plānošanas un vadības pieredzi, dienot starptautiskajā operācijā Irākā. Dienestu Latvijas armijā sācis 1997.gadā Zemessardzes 51.bataljonā.

Saskaņā ar Nacionālo bruņoto spēku likumu Saeima NBS komandieri apstiprina amatā uz četriem gadiem un atbrīvo no amata pēc Valsts prezidenta priekšlikuma. Valsts prezidents Egils Levits rosinājis Latvijas armijas komandiera amatā atkārtoti apstiprināt ģenerālleitnantu Kalniņu.

Dalies ar šo ziņu