NBS jaunās noliktavas ēkas būvlaukumā nosvinēti spāru svētki

NBS
Sargs.lv
noliktava
Foto: Foto: Aizsardzības ministrija

Topošās Nacionālo bruņoto spēku (NBS) individuālā ekipējuma noliktavas būvlaukumā, Krustabaznīcas ielā 9 nesen nosvinēti spāru svētki, iezīmējot nozīmīgu būvdarbu posma noslēgumu.

Noliktavas ēkas būvnieku SIA “Monum” pārstāvji “Sargs.lv” informēja, ka spāru vainaga uzlikšana ēkai iezīmē brīdi, kad ir samontēts ēkas karkass un jumta kopnes.

Ņemot vērā, ka Covid -19 ierobežojumu dēļ aizliegts pulcēties, būvkompānija “Monum” objektā strādājošos celtniekus uzcienāja ar tradicionālo kliņģeri.

“Sargs.lv” jau rakstīja, ka novembra sākumā, svinīgi iemūrējot kapsulu ar vēstījumiem nākamajām paaudzēm Rīgā tika sākta pirmā standarta tipa ekipējuma noliktavas celtniecība, kas top NBS jaunās nodrošinājuma reformas ietvaros. Topošā noliktavas ēka Rīgā, Krustabaznīcas ielā 9 būs bruņoto spēku vajadzībām un arī mūsdienu prasībām atbilstoša un turpmāk nodrošinās Rīgas garnizona karavīru, zemessargu un jaunsargu apgādi ar individuālo ekipējumu.

Topošās noliktavas kopējā ēkas platība plānota aptuveni 1750 kvadrātmetru, tai skaitā noliktavas telpas platība aptuveni 1209 kvadrātmetru. Ekipējuma noliktavas telpā paredzēts izvietot divu veidu saliekamās plauktu sistēmas, tai skaitā daudzstāvu plauktu sistēmu, kas nodrošinās efektīvu ēkas izmantošanu, līdz ar to efektīvāka būs arī apgādē iesaistīto cilvēkresursu izmantošana. Plānots, ka noliktavas darbu nodrošinās aptuveni 6 līdz 9 civilie darbinieki.

Līgums par ēkas projektēšanu un būvdarbiem noslēgts 2019. gada 29. augustā ar uzņēmumu ar SIA “Monum” atklāta konkursa ietvaros. Līguma kopējā summa ir  aptuveni 3, 78 miljoni eiro, ieskaitot PVN. Savukārt Rīgas reģiona noliktavas  projektēšanu veica apakšuzņēmējs SIA “Belss”.

Dalies ar šo ziņu