Notiks Nodrošinājuma pavēlniecības komandiera maiņas ceremonija

NBS
Sargs.lv
NP
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Rīgā svinīgā ceremonijā Nodrošinājuma pavēlniecības komandiera amatā stāsies pulkvežleitnants Reinis Baško, nomainot līdzšinējo komandieri pulkvedi Kasparu Zdanovski. 

Svinīgajā Nodrošinājuma pavēlniecības komandiera maiņas ceremonijā piedalīsies aizsardzības ministrs Artis Pabriks un Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš.

Svinīgā ceremonija norisināsies, ņemot vērā Covid-19 izplatības ierobežošanai noteiktās drošības prasības.

Pulkvežleitnants R. Baško dienestu bruņotajos spēkos sācis 1993. gadā, uzsākot studijas Latvijas Nacionālajā aizsardzības akadēmijā. Komandējošā sastāva virsnieka dienesta pieredzi ieguvis Izlūkdesanta bataljonā, kā arī pildot Zemessardzes 44. kājnieku bataljona komandiera pienākumus. Dienestu turpinājis dažādos vadošos amatos Nacionālo bruņoto spēku Apvienotajā štābā. Pulkvežleitnants R. Baško starptautisku dienesta pieredzi ieguvis NATO štābā Beļģijā un starptautiskajā operācijā Afganistānā Latvijas kontingenta komandiera vietnieka amatā. No 2012. līdz 2017. gadam pulkvežleitnants R. Baško bijis Nacionālo bruņoto spēku Instruktoru skolas komandieris un no 2017. gada – Nodrošinājuma pavēlniecības štāba priekšnieks.

Image
NP
Foto: Pulkvežleitnants Reinis Baško, foto: Gatis Dieziņš /Aizsardzības ministrija
Pulkvežleitnants Reinis Baško, foto: Gatis Dieziņš /Aizsardzības ministrija

Pulkvedis K. Zdanovskis Nodrošinājuma pavēlniecības komandiera amatā dienēja no 2016. gada jūlija un dienestu turpinās kā Nacionālo bruņoto spēku Apvienotā štāba priekšnieka vietnieks atbalsta jautājumos.

Nacionālo bruņoto spēku Nodrošinājuma pavēlniecība ir izveidota 2001. gada 1. februārī ar mērķi radīt NATO prasībām atbilstošu Nacionālo bruņoto spēku nodrošinājuma sistēmu, centralizējot nodrošinājuma funkciju izpildi, kā arī nodrošinājuma sistēmas, struktūras, darbības un ekipējuma savietojamību ar NATO, liekot uzsvaru uz Latvijas nacionālo resursu ekonomisku un mērķtiecīgu izmantošanu. Nodrošinājuma pavēlniecības galvenie uzdevumi ir Nacionālo bruņoto spēku vienību nodrošināšana ar uzdevumu izpildei nepieciešamajiem materiāli tehniskajiem līdzekļiem un visa veida pakalpojumiem, tostarp personāla un materiāltehnisko līdzekļu transportēšanu, medicīnisko aprūpi, kā arī materiāltehnisko līdzekļu uzturēšanu un remontu.

Nodrošinājuma pavēlniecības pakļautībā ir Nodrošinājuma pavēlniecības štābs, trīs Reģionālie nodrošinājuma centri, Autotransporta nodrošinājuma centrs, Medicīnas nodrošinājuma centrs, Apgādes un pakalpojumu centrs, Pārvietošanas koordinācijas centrs, Bruņojuma remonta centrs, Transporta remonta nodrošinājuma centrs un Psihodiagnostikas centrs.

Nodrošinājuma pavēlniecības devīze ir “Mēs nodrošinām uzvaru”.

Dalies ar šo ziņu