Noslēgusies “Latviešu virsnieku apvienības ceļojošā kausa 2020” izcīņa – izaicinājums “Mežaine 2020”

NBS
Sargs.lv
Virsnieku apvienība
Foto: Foto: Sandis Behmanis

Sestdien, 26. septembrī, poligonā “Mežaine”, Skrundas novadā, norisinājās ceturtā “Latviešu virsnieku apvienības ceļojošā kausa 2020” izcīņa, kuru organizēja Zemessardzes 4. Kurzemes brigāde sadarbībā ar Latviešu virsnieku apvienību.

Šogad “Latviešu virsnieku apvienības ceļojošā kausa 2020” izcīņa “Izaicinājums “Mežaine 2020”” pirmo reizi notika ar mērķi caur brigādes bataljonu zemessargiem un karavīriem uzrunāt jaunus cilvēkus, aicināt viņus, sacenšoties dažādos veidos, iepazīties ar Zemessardzes ikdienu.

Sacensībās piedalījās 33 komandas no visiem Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes bataljoniem – Liepājas, Kuldīgas, Ventspils, Dobeles un Jelgavas. Komandas sastāvā bija trīs cilvēki, viens no tiem – zemessargs vai profesionālā dienesta karavīrs.

Pirmo vietu un Latviešu virsnieku apvienības ceļojošo kausu sacensībās ieguva komanda ar nosaukumu “Durbe&Co”, kura pārstāvēja 44. kājnieku bataljonu no Liepājas, otro vietu ieguva komanda “Mītava” no 52. kaujas atbalsta bataljona Jelgavā, bet trešo vietu – komanda ar asprātīgu nosaukumu “Pēc piektdienas sindroms” no Liepājas.

Image
Virsnieku apvienība
Foto: Foto: Sandis Behmanis
Foto: Sandis Behmanis

Izaicinājuma dalībniekiem bija iespējams izmēģināt spēkus alpīnismā, granātas mešanā, pirmajā palīdzībā, kā arī šaušanā ar airsoft un pneimatiskajiem ieročiem. Tāpat dalībniekiem bija iespēja nomaskēties, izmēģināt militāro sakaru līdzekļus, orientēties tumšā pagrabā, izmantojot nakts redzamības ierīces, kā arī pārbaudīt spēkus fizisko normatīvu kārtošanā un militārajā stafetē, kur pilnā zemessarga ekipējumā bija jānes nestuvēs salikti smilšu maisi. Komandu uzdevums bija apmeklēt visus 10 kontrolpunktus un izpildīt sagatavoto uzdevumu.

Zemessardze sadarbojas ar Latviešu virsnieku apvienību, organizējot pasākumus ar mērķi veicināt patriotismu un sniegt priekšstatu par iespējām ikvienam piedalīties valsts aizsardzībā, tādējādi attīstot pilsonisko apziņas un patriotismu, popularizējot arī veselīgu dzīvesveidu un uzlabojot fizisko formu, kā arī dzīvē un konkrēti valsts aizsardzībā pielietojamu iemaņu apguvi. “Latviešu virsnieku apvienības ceļojošā kausa” izcīņa ir kļuvusi par tradīciju.

Dalies ar šo ziņu