NAA kadetu kandidāti uzsāks militārās pamatapmācības kursu Kājnieku skolā Alūksnē

NBS
Sargs.lv
kadeti
Foto: Foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija

11. septembrī Latvijas Nacionālajā aizsardzības akadēmijā (NAA) norisinājās svinīgā izvade, kuras laikā kadeti tika pārcelti nākamajos kursos, nododot kursa standartu jaunākam kursam. Svinīgajā ceremonijā piedalījās arī kadetu kandidāti, kuri jau pabeiguši pirmsstudiju apmācību un tagad sāks militārās pamatapmācības kursu NBS Kājnieku skolā Alūksnē.

Sarunā ar “Sargs.lv” Nacionālās aizsardzības akadēmijas pirmsstudiju kursa vadītājs majors A. Landrats stāsta, ka kadetu kandidātu pirmsstudiju apmācības laikā viņi ne tikai morāli sagatavoti turpmākajam apmācību procesam, bet viņiem arī izsniegts ekipējums un viss nepieciešamais turpmākajam apmācību procesam Alūksnē.

Image
NAA
Foto: Foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija
Foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija
“Motivācija un cīņas spars šo gadu laikā nav zudis. Arī ambīcijas jauniešiem bija ausgtas gan toreiz, gan ir tagad. Manuprāt, dienests bruņotajos spēkos ir viens no labākajiem veidiem, kā īstenot savas vadības prasmes.”
NAA
Nacionālās aizsardzības akadēmijas pirmsstudiju kursa vadītājs
majors A. Landrats

Tikmēr kadetu kandidāts Kaspars, kurš jau ieguvis augstāko izglītību civilajā sektorā, par savu izvēli kļūt par NBS virsnieku un studēt Nacionālajā aizsardzības akadēmija teic: “Uzskatu, ka šī ir iespēja personīgi pilnveidoties. Tāpat uzskatu, ka militārā karjera ir nepieciešama ikvienam vīrietim. Uzskatu, ka stipri pilsoņi arī mūsu valsti padarīs stiprāku.”

Image
NAA
Foto: Foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija
Foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija

Atbildot uz jautājumu par sajūtām pirms gaidāmās militārās pamatapmācības Alūksnē, viņš atbild – man ir nojausma, kas mani sagaida, bet esmu gatavs cīnīties.

“Grūtības mani nebaida, mūs līdz šim ļoti labi sagatavoja gan morāliem, gan fiziskiem pārbaudījumiem, kas mums priekšā,” norāda Kaspars, piebilstot – šo divu nedēļu laikā kadetu kandidātu starpā jau izveidojies komandas gars un turpmākajos pārbaudījums cits citu iepazīs vēl labāk.

“Sargs.lv” jau rakstīja, ka rekrutēšanas un atlases centrs atlasījis 131 kandidātu studijām Nacionālajā aizsardzības akadēmijā.

Dalies ar šo ziņu