Militārā policija uzsāk pirmo zemessargu-militāro policistu apmācības kursu

NBS
Sargs.lv
Militārā policija
Foto: Foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija

Interese par dienestu jaunajā Militārās policijas Zemessardzes vienībā bijusi augsta, un jau šomēnes Militārā policija uzsākusi pirmo zemessargu – militāro policistu apmācību, portālam “Sargs.lv” pavēstīja Militārās policijas Drošības pārvaldes priekšnieks majors Jānis Krūmiņš.

Interesi dienēt jaunveidojamajā vienībā  izrādījuši aptuveni 30 cilvēku. Šobrīd Militārā policija jau ir nokomplektējusi pirmo apmācības grupu, kurā trīs nedēļu garumā plānots apmācīt pirmos 12 zemessargus – militāros policistus.

Šo apmācību kursā zemessargi-militārie policisti apgūs ieroču mācību, normatīvos aktus, kā arī Militārās policijas taktikas paņēmienus, piemēram, personu konvojēšanu, kā arī kravu un transporta pavadīšanu.

“Jāteic, ka interese bijusi pietiekoši liela. Daudzi no nākamajiem zemessargiem-militārajiem policistiem ir bijušie karavīri, kuri tagad vēlas dienēt kā zemessargi,” stāsta majors Krūmiņš.

Viņš piebilda - daudzi kandidāti atzinuši, ka dienestu labprātāk sāktu no nākamā gada. Tas nepieciešams, lai nokārtotu saistības pašreizējās civilajās darbavietās.

Liela interese par dienestu Militārās policijas Zemessardzes vienībā ir arī no lauku reģionos dzīvojošajiem, interesi par dienestu šajā vienībā līdz šim izrādījuši ap 10 cilvēku.

Majors Krūmiņš atgādina - sākotnēji plānots, ka jaunā zemessargu-militāro policistu vienība veiks Ādažu militārās bāzes apsardzi un kārtības uzraudzību tās teritorijā, pārņemot šīs funkcijas no profesionālā dienesta vienību karavīriem, kuri šos uzdevumus veic norīkojumu kārtībā. 

Savukārt nākotnē līdzīgā kārtā zemessargi-militārie policisti varētu uzņemties apsardzi un kārtības nodrošināšanu arī citos objektos, piemēram, Lielvārdes Gaisa spēku bāzē, kā arī Nacionālo bruņoto spēku objektos Liepājā, Daugavpilī un Valmierā.

Kā atzina majors J. Krūmiņš, rekrutēšana Zemessardzes-Militārās policijas vienībai turpinās. Tās rindās aicināti ne tikai bijušie karavīri, bet arī zemessargi, robežsargi un policijas darbinieki. Interesentus, kuri vēlas pieteikties dienestam, majors Krūmiņš aicina zvanīt pa telefoniem 67335430 un 26426385 vai arī sūtīt e-pastus uz adresi janis.krumins@mil.lv.

Dalies ar šo ziņu