33 jaunie karavīri Alūksnē absolvē militārās pamatapmācības kursu

NBS
Sargs.lv
bilde
Foto: Foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija

Nacionālo bruņoto spēku Kājnieku skolā, Alūksnē svinīgā ceremonijā Militārās pamatapmācības kursu absolvē 33 jaunie karavīri, kuri apmācību uzsāka šā gada aprīlī.

Militārās pamatapmācības kursa laikā jaunie karavīri apgūst pamatus darbībai ar ieročiem, taktikā, darbā ar karti un kompasu, kā arī pirmās palīdzības sniegšanu, lauka kaujas iemaņas un vairākus citus militārās apmācības priekšmetus.

Kurss ir sadalīts divās daļās. Pirmais apmācības posms noslēdzas ar zvēresta došanas ceremoniju, bet līdz tam lielākoties notiek teorētiskā apmācība. Otrajā apmācības posmā jaunie karavīri iegūtās zināšanas nostiprina praktiski – mācās dzīvot lauka apstākļos un praktiski apieties ar ieroci, kā arī apgūst lauka kaujas iemaņas. 

Bruņotie spēki aicina pieteikties profesionālajam dienestam ne tikai Latvijā, bet arī ārvalstīs dzīvojošos Latvijas pilsoņus. Atgriezties tiek aicināti arī karavīri, kuri savulaik ir atvaļinājušies rezervē, bet dienesta pakāpei noteiktais maksimālais vecums vēl ļauj slēgt profesionālā dienesta līgumu. Savukārt dienestam speciālistu amatos un specializētajās vienībās bruņotie spēki aicina kandidātus ar 1. līmeņa augstāko izglītību informācijas un komunikācijas tehnoloģiju jomā, 1. vai 2. līmeņa augstāko izglītību telekomunikāciju jomā, vidējo tehnisko izglītību vai pieredzi autotransporta apkopes un remonta jomā, kā arī kandidātus ar transportlīdzekļa vadītāja kategorijām B, C un D un traktortehnikas vadītāja kategorijām TR1 un TR2 speciālās militārās tehnikas vai speciālo militāro transportlīdzekļu vadīšanai.

Dalies ar šo ziņu