Mičiganas Nacionālā gvarde ASV neatkarības dienā sveic arī Latvijas kolēģus

NBS
Sargs.lv
P. Rodžerss
Foto: Foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija

ASV Mičiganas Nacionālās gvardes vadība sagatavojusi apsveikumu ASV Neatkarības dienā, sveicienus veltot arī Latvijas Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem.

Mičiganas Nacionālās gvardes īpaši sagatavotajā video ierakstā pausts, ka Nacionālie bruņotie spēki un Mičiganas Nacionālā gvarde sadarbojas jau kopš 1993. gada. Šajā laikā starp Mičiganas Nacionālo gvardi un Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem izveidojušās nesaraujamas saites.

“Visā šajā laikā Latvijas karavīri un Mičiganas Nacionālās gvardes karavīri ir trenējušies, cīnījušies un asiņojuši plecu pie pleca. Mūsu kopējā vēsture un apņemšanās attīstīt spējas, savietojamību un kopt attiecības turpina noteikt mūsu kopējos panākumus. Kopā mēs esam spējuši izveidot vienu no labākajiem piemēriem sadarbībai aizsardzībā. Mēs visi varam lepoties ar to, ko kopā esam sasnieguši,” teikts Mičiganas Nacionālās gvardes komandiera ģenerālmajora Pola Rodžersa (Paul D. Rogers) video vēstījumā.

“Mēs jums apliecinām, ka arī turpmāk mičiganieši raudzīsies uz partneriem Latvijā ar cieņu un apbrīnu. Mēs kopējiem spēkiem meklēsim risinājumus, lai stātos pretim nākotnes izaicinājumiem.  Paldies par jūsu 27 gadus ilgo partnerību un paldies, ka svinat ar mums ASV neatkarības dienu!” uzsvēra ģenerālmajors P. Rodžerss.

Dalies ar šo ziņu