Gaisa atbalsta kontrolieri Siguldā pilnveido iemaņas gaisa atbalsta procedūrās

NBS
Sargs.lv
JTAC
Foto: Foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija

Siguldā Nacionālo bruņoto spēku Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes Gaisa atbalsta kontrolieri (JTAC) sadarbībā ar NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupu Latvijā pilnveidos iemaņas gaisa atbalsta procedūrās. Vingrinājumā piedalīsies arī Spānijas iznīcinātāji F-18, kas šobrīd piedalās NATO Baltijas valstu gaisa telpas patrulēšanas misijā.

Mācības Siguldā notiks no 16. līdz 17. jūnijam.

Sauszemes spēku Mehanizētā kājnieku brigāde aicina iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret notiekošajām mācībām, īslaicīgi radītajiem trokšņiem. Mācībās radītais troksnis netiek uzskatīts par industriāli radītu troksni un līdz ar to netiek ierobežots laikā un vietā, ir īslaicīgs un nenodara kaitējumu cilvēkam.

Gaisa atbalsta kontrolieri ir vienas no augsta līmeņa spējām, ko Latvijas bruņotie spēki attīstījuši, pateicoties partnerībai ar ASV Mičiganas Nacionālo Gvardi. Gaisa atbalsta kontrolieris no priekšējām līnijām koordinē un tieši vada tuvo gaisa atbalstu un cita veida gaisa atbalsta operācijās. Tuvais gaisa atbalsts ietver gan lidmašīnu, gan helikopteru gaisa operācijas pret ienaidnieka objektiem tuvā distancē no pašu karaspēka vienībām.

 

Dalies ar šo ziņu