Zemessardzes 17. kaujas atbalsta bataljona komandiera amatā stāsies majors Juris Višņakovs

NBS
Sargs.lv
bilde
Foto: Foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija

Šonedēļ svinīgā komandiera maiņas ceremonijā Zemessardzes 1.Rīgas brigādes 17.kaujas atbalsta bataljona līdzšinējo komandieri pulkvežleitnantu Jāni Rutkovski amatā nomainīs majors Juris Višņakovs.

Majors J.Višņakovs ir pieredzējis virsnieks un iepriekšējā dienesta vietā Sauszemes spēku mehanizētā kājnieku brigādē pildījis komandējošā un plānošanas virsnieka amata pienākumus. Ir iegūta pieredze starptautiskajās operācijās Afganistānā. Daudzpusēja dienesta pieredze, darbs ar personālu ir radījis priekšnosacījumus majora J.Višņakova iecelšanai bataljona komandiera amatā.

Uzsākot pildīt Zemessardzes 17. kaujas atbalsta bataljona komandiera pienākumus, majors J.Višņakovs plāno turpināt bataljona infrastruktūras attīstību un stiprināt apakšvienības kaujas spējas. Viens no sākotnējiem mērķiem ir bataljona štata pilnveidošana.

Komandējot Zemessardzes 1. Rīgas brigādes 17. kaujas atbalsta bataljonu, pulkvežleitnanta J. Rutkovska ieguldījums ir vienības kaujas spēju paaugstināšana. Bataljonam noteiktie uzdevumi ir sadarbība ar pašvaldībām, Valsts policiju, Nacionālo bruņoto spēku regulāro spēku veidu un NATO sabiedroto spēku vienībām. Iegūtā profesionālā pieredze tiks pielietota turpmākajā dienestā Nacionālajā aizsardzības akadēmijā.

 

Dalies ar šo ziņu