Rēzeknē aizvadīts Zemessardzes 3. Latgales brigādes kapelānu seminārs

NBS
Sargs.lv
kapelāni
Foto: Foto: Zemessardzes 3. Latgales brigāde

Lai pārrunātu svarīgus kapelānu kalpošanas jautājumus Zemessardzes 3. Latgales brigādes vienībās, kapelāni pulcējās uz semināru Rēzeknē. Šādas tikšanās ir vērtīgas, jo to laikā katrs kapelāns var informēt par aktualitātēm savā pārstāvētajā vienībā un vienoties par turpmākajiem mērķiem, “Sargs.lv” stāsta Zemessardzes vecākais kapelāns majors Raimonds Krasinskis.

Viņš uzsvēra, ka kapelāniem ir ļoti svarīgi būt līdzās savu vienību zemessargiem gan svinīgos pasākumos, gan arī ikdienas mācībās, un vajadzīgā brīdī būt sasniedzamiem. Tāpat liela nozīme ir uzturēt labas attiecības ar vienību komandieriem, instruktoriem un profesionālā dienesta karavīriem, kuri par savu dienesta vietu izvēlējušies kādu no  Zemessardzes vienībām.

Tāpat svarīgi arī pašiem kapelāniem ik pa laikam sanākt kopā, lai pārrunātu aktuālo un vienotos par turpmākajiem mērķiem, kā arī paši gūtu iedvesmu savai kalpošanai vienībās.

Majors R. Krasinskis stāsta – vēstures un patriotisma pieredzes nolūkā visi kapelāni apmeklēja arī Latgales Kultūrvēstures muzeju Rēzeknē, kur muzeja speciālists iepazīstināja par Rēzeknes 9. Kājnieku pulka vēsturi, tās izveidi, attīstību un likvidāciju.  Kapelāni apmeklēja arī dievkalpojumu Rēzeknes Jēzus Sirds katedrālē un tikās ar Rēzeknes – Aglonas diecēzes bīskapu Viņa Ekselenci Jāni Buli un sveica viņu ordinācijas gadadienā.

Image
kapelāni
Foto: Foto: Zemessardzes 3. Latgales brigāde
Foto: Zemessardzes 3. Latgales brigāde
“Tikāmies arī ar Zemessardzes 3. Latgales brigādes vadību – brigādes komandieri pulkvežleitnantu Gunāri Vizuli un štāba priekšnieku pulkvežleitnantu Oskaru Purmali. Tikšanās laikā komandieris ieskicēja savas vīzijas un nodomus kapelānu dziļākai integrācijai kalpošanā savos bataljonos – konkrētu plānu, atskaišu un darbību virzienus, īpaši dažādās apmācībās. Tāpat katrs kapelāns dalījās savā līdzšinējā pieredzē, kalpojot bataljonu zemessargiem un viņu ģimenēm,” sacīja majors Krasinskis.
Image
kapelāni
Foto: Foto: Zemessardzes 3. Latgales brigāde
Foto: Zemessardzes 3. Latgales brigāde

Seminārā piedalījās arī Zemessardzes 3. Latgales brigādes kapelāns virsleitnants Rinalds Broks, 36. kaujas atbalsta bataljona kapelāns virsleitnants Haralds Broks, 35. kājnieku bataljona kapelāns virsleitnants Juris Skutels, 34. kājnieku bataljona kapelāns zemessargs Ingmārs Zvirgzdiņš, 55. kājnieku bataljona kapelāns zemessargs Artūrs Mozga un Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes 25. kājnieku bataljona kapelāns virsleitnants Jānis Kolns.

Dalies ar šo ziņu