Militārās pamatapmācības kursu Alūksnē absolvēs 24 jaunie karavīri

NBS
Sargs.lv
karavīri
Foto: Foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija

Nacionālo bruņoto spēku Kājnieku skolā, Alūksnē notiks svinīgā ceremonija, kurā Militārās pamatapmācības kursu absolvēs 24 jaunie karavīri, kuri apmācības uzsāka šā gada februārī.

Militārās pamatapmācības kursa laikā jaunie karavīri apguva pamatus darbībai ar ieročiem, taktikā, darbā ar karti un kompasu, kā arī pirmās palīdzības sniegšanu, lauka kaujas iemaņas un vairākus citus militārās apmācības priekšmetus.

Kurss ir sadalīts divās daļās. Pirmais apmācības posms noslēdzas ar zvēresta došanas ceremoniju, bet līdz tam lielākoties notiek teorētiskā apmācība. Otrajā apmācības posmā jaunie karavīri iegūtās zināšanas nostiprina praktiski – mācās dzīvot lauka apstākļos un praktiski apieties ar ieroci, kā arī apgūst lauka kaujas iemaņas.

Bruņotie spēki aicina pieteikties profesionālajam dienestam ne tikai Latvijā, bet arī ārvalstīs dzīvojošos Latvijas pilsoņus. Īpaši aicināti dienestā tiek tie pilsoņi, kuru dzimtā puse ir Vidzeme. Atgriezties tiek aicināti arī karavīri, kuri savulaik ir atvaļinājušies rezervē, bet dienesta pakāpei noteiktais maksimālais vecums vēl ļauj slēgt profesionālā dienesta līgumu. 

Ar pamatprasībām, pieteikšanās kārtību un atlasi studijām aizsardzības akadēmijā var iepazīties bruņoto spēku tīmekļvietnes www.mil.lv sadaļā “Kļūsti karavīrs”. 

Dalies ar šo ziņu