Zemessargi trenēsies atbalsta sniegšanai Valsts policijai Covid-19 izplatības ierobežošanā

NBS
Sargs.lv
Zemessargi
Foto: Foto: Aizsardzības ministrija

Lieldienu brīvdienās no 10. līdz 13. aprīlim Zemessardze vairākos Latvijas reģionos sadarbībā ar Valsts policijas reģionālajām pārvaldēm organizēs kopīgas mācības, lai nepieciešamības gadījumā varētu sniegt atbalstu Covid-19 izplatības ierobežošanā.

Mācības notiks Rīgā, Olainē, Jūrmalā, Salaspilī, Saulkrastos, Lielvārdē, Ogrē, un tajās kopumā piedalīsies aptuveni 80 zemessargi un karavīri no Zemessardzes 1. Rīgas brigādes un 2. Vidzemes brigādes bataljoniem, kā arī transports, tostarp arī sešriteņu kvadracikli.

Mācību laikā zemessargi kopā ar Valsts policijas pārstāvjiem trenēs savstarpējās sadarbības procedūras, lai nepieciešamības gadījumā varētu veikt patruļas, pārvietojoties ar kājām un transportu, nodrošināt sabiedrisko kārtību un drošību publiskās vietās atbilstoši ārkārtējās situācijas laikā noteiktajam.

Zemessardē uzsver, ka mācību laikā Rīgā, Olainē, Jūrmalā, Salaspilī, Saulkrastos, Lielvārdē un Ogrē būs redzamas zemessargu un policistu patruļas, kas neierobežos iedzīvotāju un autotransporta kustību.

Zemessardze aicina iedzīvotājus nesatraukties, redzot mācību nolūkā pārvietojamies militāro transportu, zemessargus un karavīrus formas tērpos.

Mācību laikā tiks ievērotas Slimību profilakses un kontroles centra noteiktās preventīvās un pretepidēmiskās instrukcijas. Karavīri un zemessargi izmantos individuālos aizsardzības līdzekļus, ja situācija to pieprasīs.

 

Dalies ar šo ziņu