Bruņotie spēki turpinās atbalsta sniegšanu Valsts robežsardzei

NBS
Sargs.lv
robeža
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Ņemot vērā valstī izsludinātā ārkārtas stāvokļa pagarināšanu un saņemto lūgumu no Valsts robežsardzes, Nacionālie bruņotie spēki līdz 12. maijam turpinās sniegt atbalstu Valsts robežsardzei, lai ierobežotu Covid-19 izplatību Latvijā.

Nacionālie bruņotie spēki sniedz atbalstu Valsts robežsardzei no 30. marta. Ik diennakti Eiropas Savienības ārējās robežas un iekšējās robežas uzraudzībā kopā ar robežsargiem dienesta pienākumus veic aptuveni 100 Bruņoto spēku karavīri un zemessargi no Zemessardzes 3. Latgales brigādes, 2.Vidzemes brigādes un 1. Rīgas brigādes.

No 30.marta Zemessardzes 3. Latgales brigāde sniedz atbalstu Valsts robežsardzei Eiropas Savienības ārējās robežas kontroles pastiprināšanā - Latvijas – Krievijas valsts robežas uzraudzībā.

No 1. aprīļa Zemessardzes 2. Vidzemes brigāde sniedz atbalstu Valsts robežsardzei ar uzdevumu uz Latvijas - Igaunijas robežas gan no Latvijā ieceļojošām, gan tranzītā ceļojošām personām izsniegt un saņemt apliecinājumus, ka minētās personas ievēros īpašus Covid-19 ierobežošanas pasākumus, uzturoties Latvijā. 

Tāpat no 1.aprīļa Latvijas - Lietuvas robežas kontroles punktos Grenctālē un Medumos attiecīgi Zemessardzes 1. Rīgas brigādes un Zemessardzes 3.Latgales brigādes karavīri un zemessargi sadarbībā ar Valsts robežsardzi nodrošina personu un transportlīdzekļu kustības kontroli.

No 3. aprīļa Zemessardzes 3. Latgales brigāde sniedz atbalstu Valsts robežsardzei arī Latvijas – Baltkrievijas valsts robežas uzraudzībā. Savukārt Zemessardzes 2. Vidzemes brigāde no 3.aprīļa sniedz atbalstu Valsts robežsardzes Viļakas pārvaldei Latvijas–Krievijas valsts robežas uzraudzībā.

Jau ziņots, ka Latvijā no 13. marta līdz 14. aprīlim, saistībā ar Covid-19 vīrusu, tika izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību. Lai ierobežotu Covid-19 izplatību, Ministru kabinets ir izsludinājis ārkārtējās situācijas pagarinājumu līdz šī gada 12. maijam, tādējādi pagarinot 12. marta valdības rīkojuma par “Ārkārtējās situācijas izsludināšanu” darbības laiku.

Dalies ar šo ziņu