Zemessargi kopā ar Lielvārdes pašvaldības policiju trenēsies kopīgā patrulēšanā

NBS
Sargs.lv
Zemessargi
Foto: Foto: Zemessardzes 54.inženiertehniskais bataljons

Šajā nedēļas nogalē Zemessardzes 54.inženiertehniskā bataljona zemessargi kopā ar Lielvārdes novada pašvaldības policiju trenēs kopēju patrulēšanu Lielvārdes pilsētā, turpinot Zemessardzes spēju pārbaudi vīrusa Covid–19 izplatības ierobežošanā.

Mācību laikā zemessargi un pašvaldības policisti trenēs savstarpējās sadarbības procedūras un sakaru līdzekļu savietojamību, kā arī ziņojumu un koordinācijas kārtību, lai būtu gatavi kopēju patruļu veikšanā, ja radīsies tāda nepieciešamība.

Šīs mācības būs turpinājums kopējām Zemessardzes 54.inženiertehniskā bataljona, Gaisa spēku un Lielvārdes un Ķeguma novadu mācībām, kas norisinājās 31.martā, kad tika trenēta Lielvārdes garnizona vienību un Zemessardzes 54.inženiertehniskā bataljona gatavība atbalsta sniegšanai pašvaldībām Covid-19 izplatības ierobežošanā.

 Mācības tika organizētas divās daļās: pirmajā notika galda izspēles vingrinājums videokonferences formātā, otru veidoja praktiskā daļa, kurā zemessargi un karavīri izveidoja kontroles punktus cilvēku un transporta pārbaudei gadījumā, ja kādu pašvaldības teritoriju slimības izplatības dēļ nāktos pilnībā norobežot.

Šo mācību laikā tika identificēts, ka nepieciešams pārbaudīt un trenēt Zemessardzes vienību spējas sniegt atbalstu pašvaldības institūcijām un veikt uzdevumus kopā ar Pašvaldības policiju.

Sestdien mācību laikā Lielvārdes novadā būs redzamas zemessargu un pašvaldības policijas kopējās patruļas, kas neierobežos iedzīvotāju un autotransporta kustību. Aicinām iedzīvotājus nesatraukties, redzot zemessargus un karavīrus formas tērpos – šādas aktivitātes nepieciešamas mācību nolūkā.

Šobrīd ir svarīgi visām valsts institūcijām sadarboties, lai maksimāli ierobežotu vīrusa izplatīšanos. Zemessardzes gatavības pārbaudes sadarbībai ar valsts un pašvaldības institūcijām notikušas vairākkārt, sniedzot pārliecību, ka Zemessardze ir gatava un nepieciešamības gadījumā sniegs atbalstu Covid-19 ierobežošanā.

Dalies ar šo ziņu